Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онкологичният център в Бургас организира благотворителен вело поход

| обновено на 19.09.20 в 08:09


Комплексният онкологичен център в Бургас стартира кампания, с която да бъдат събрани средства за извършване на профилактични прегледи на жени в затруднено финансово положение и проблеми с осигурителния статут. Инициативата е под надслов ВЕЛОТОН и представлява съвместно каране на велосипеди от страна на лекуващи лекари, пациенти и техните близки. Осъществява се съвместно с пациентски организации и спонсори. Професор Христо Бозов, управител на лечебното заведение, каза че целта на тази инициатива е да участват повече хора и да се съберат пари за провеждането на профилактични прегледи на хора, които не са здравноосигурени.

ВЕЛОТОН ще започне от 10:30 часа. Началната точка е Корпус 3 на КОЦ - Бургас. Трасето преминава по улиците на града и Морската градина и финализира при Пантеона. За безпроблемното протичане на събитието ще има медицинско осигуряване и полицейски ескорт. На участниците ще бъдат осигурени тениска с логото на кампанията, вода и сладки продукти. Предоставени са и 20 велосипеда. На определени места ще бъдат поставени кутии за набиране на доброволни дарения за кампанията. 

Лице на кампанията е бургаската актриса Гергана Стоянова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започват проверки на лекари за поставянето на ваксини срещу коклюш

От Здравната инспекция в Ямбол започват проверки на семейните лекари за изпълнението на имунизационния календар при децата и поставянето на ваксини срещу коклюш. Общопрактикуващите лекари ще бъдат санкционирани при неглижиране на имунизационния календар или необосновано отлагане на поставянето на ваксини, разясни  директорът на Регионалната..

публикувано на 09.05.24 в 15:55

Фондация "Стилиян Петров" дари медицинска апаратура на КОЦ- Бургас

Фондация "Стилиян Петров" закупи медицинска апаратура и оборудване и ги дари на 10 български болници, сред които е и КОЦ- Бургас. Средствата са от организирания на 6 септември миналата година "Мач на надеждата" в София. В съобщение до медиите от лечебното заведение написаха:  " Филантропия е дума, която някои може би не знаят. Емпатия е друга..

публикувано на 09.05.24 в 15:27
Галя Кондева, служебен министър на здравеопазването.

Въвеждат се противоепидемични мерки срещу коклюш

Въвеждат се противоепидемични мерки срещу разпространението на коклюш със заповед на служебния здравен министър д-р Галя Кондева.  Те ще са в сила от днес до края на юли и включват възможността за безплатна диагностика с PCR тестове, които могат да се направят в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора. При случай на коклюш РЗИ ще предписва..

публикувано на 09.05.24 в 07:42

В РЗИ Бургас отваря врати кабинет за имунизация срещу коклюш за бременни

В РЗИ Бургас отваря врати кабинет за имунизация срещу коклюш за бременни. Това става възможно след заповед на  Министъра на здравеопазването.  В него могат да се преглеждат пациентки с документиран период на бременността между 27 и 36 гестационна седмица включително.  Работно време на кабинета: всеки работен ден от 10:00 – 14:00 часа 793 са..

публикувано на 08.05.24 в 15:43

Стягат извънредна сесия за общинската болница в Средец

Извънредна сесия в Средец се очаква да изясни въпросът за финансовото състояние на общинската болница в града.  Според кмета Иван Кичев 92% от приходите от медицинска дейност отиват за заплати на персонала. От здравното заведение отричат и твърдят, че болницата е финансово стабилна и на печалба.  Градоначалникът Иван Кичев заяви, че представения..

обновено на 08.05.24 в 12:32
Сградата на Община Ямбол

Здравна кампания за възрастни хора в Ямбол

Здравна кампания на Диагностично-консултативния център (ДКЦ) ще се проведе в Ямбол по повод Международния ден на сестринството - 12 май. Възрастните хора ще могат да измерят безплатно кръвното си налягане, кръвната захар и сатурацията (нивото на кислород в кръвта).  Медицински екип ще посети два от най-посещаваните от пенсионерски клубове в града. Днес..

публикувано на 08.05.24 в 08:33

Безплатни прегледи за разширени вени ще се проведат в Бургас

Клиниката по съдова хирургия в УМБАЛ Бургас ще проведе профилактични прегледи за разширени вени. Кампанията е част от цялостната програма на Клиниката за превенция на съдовото здраве. Целта е да се предотвратят венозни заболявания и произтичащите от тях усложнения. Прегледите започват на 13 май и ще се провеждат до края на месеца с предварително..

публикувано на 07.05.24 в 15:41