Най-добрата рибена чорба на Бургас ще бъде определена днес по време на Фестивала на рибата и виното. Конкурсът се провежда за втора година, а идеята на организаторите е той да се превърне в традиция.
В конкурса могат да се включат заведения от града, чиито готвачи знаят една от най-добре пазените тайни по Черноморието ни - рецептата за най-вкусна рибена чорба!
Победителят в оспорваната надпревара ще получи специален приз, който да окачи в заведението си като удостоверение, че именно там ще се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас през следващата година.
За целта всички желаещи трябва да сготвят и донесат специалитета на 13 септември - неделя в 12:00 часа на Фестивала на рибата и виното. Чорбата трябва да бъде сготвена в същия ден, необходими са четири порции, донесени в собствен съд.
Журито ще оцени вкусови качества, съставките и цялостно впечатление от рецептата и чорбата. Гласуването ще бъде абсолютно безпристрастно, осъществено чрез т.нар. "сляп тест".
Публиката също ще може да гласува за най-добра рибена чорба, чрез представителна извадка от посетители на фестивала. Предварително потвърждение за участие се изисква на info@streetfoodfest.bg.
Фестивалът на рибата и виното е с вход свободен, а програмата - повече от атрактивна! Освен пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от най-добрите бургаски заведения, селектирани изби от цялата страна представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво питие с каква храна трябва да съчетаваме. Фестивалната зона е разположена в парк "Приморски" (до Експоцентър "Флора") и ще работи от 11 ч. до 23:30 през днешния последен ден на проявата.
За повече информация, може да посетите фейсбук страницата на събитието https://www.facebook.com/festivalnaribata
Има ли съкровища в Сливенския край? В миналото много хайдути са бродили в района и много злато и оръжие има заровено. Най-известна е местността Злостен, котелско. За нея се носят какви ли не легенди - за Вълчан войвода и неговото несметно богатство, за монетарници и за хайдушки съкровища. Всичко това поражда и нуждата да бъде намерено. Много иманяри..
Родителите често се изправят пред дилемата как да изберат най-доброто за своите деца, особено когато става въпрос за облекло. Качествените детски дрехи не само изглеждат добре, но и осигуряват комфорт и издръжливост, важни за активния живот на малчуганите. Но как да разпознаем истински качествените стоки сред морето от опции на пазара? Нека..
Извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Миклош Борош през тази седмица специално посети Бургас, за да се включи в инициативата на Регионалния музей "Езикът на кухнята: дипломация, история, култура". Дипломатът е от една година в България. Той сподели, че любимият му сладкиш е с ванилов крем, като тестото му е доста подобно..
Първата коледна инициатива в страната тръгна от Бургас през 2007 година. Близо две десетилетия бургазлии обединиха усилия и настроение в украси на входове, блокове и общи пространства. Едномесечната кампания "Да украсим Бургас" е с краен срок 15 декември. Условието за участие е да се създаде атрактивна коледна украса и да се направи снимка или кратко..
След слабото начало на груповия лов на дива свиня в Странджа отчитат добър отстрел. За последните два излета ловците в ловното сдружение Малко Търново са повалили над 15 животни. В сдружението в граничния град членуват 14 ловни дружини. Както обикновено с откриването на сезона на 5 октомври ловците излизат в планината. Късметът им се..
С изложба и кулинарна демонстрация Унгария представи своята кухня и традиции в Етнографския музей в Бургас. Пълномощният й посланик Миклош Борош откри експозицията „Сладки посланици“. В посещението си той беше придружаван от директора на Институт Лист - Унгарският културен институт в София Сандра Мишкеди. Проявата е част от..
Една бъдеща звезда на модната индустрия представихме в предаването "Ева в неделя". Фатме Хасан е трети курс специалност "Мода" във филиала на НХА в Бургас. Наскоро тя се нареди сред победителите в международния конкурс "CROPS" на Feeric Hub. Тази година конкурсът събра 204 модни илюстрации на 34 студенти от 16 университета и 8 държави...