Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът „Бургас рън“ постави началото на Седмицата на мобилността

Стотици ентусиасти и приятели на спорта се включиха в поредното издание на фестивала на бягането "Бургас рън". Спортното събитие сложи началото на Седмицата на мобилността, която се организира от Община Бургас и Областния информационен център.

Участниците в масовия спортен празник се състезаваха в три дисциплини: бягане за деца и родители с бебешки колички и на две дистанции от по 5 и 10 км.

Фестивалът на бягането "Бургас рън" предложи на приятелите на спорта богата съпътстваща програма за хора от всички възрасти.

Всеки имаше възможност да си закупи сувенир или ръчно изработен предмети и бижута от специалните щандове в зоната на събитието. Средствата от продажбата им ще бъдат насочени за каузата на Хриси Начева - "Подай ръка - сбъдни мечта"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димитър Бербатов откри фотоизложба "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“ /СНИМКИ/

Футболната звезда Димитър Бербатов откри фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“. Събитието събра фенове и гости. Експозицията е запечатала паметни моменти от житейския път и кариерата на футболиста. Димитър Бербатов коментира: „Това е поредна такава изложба. Целта е, колкото и нескромно да звучи, да опитам..

публикувано на 10.05.24 в 15:03

Бургас е домакин на Държавното първенство по джу джицу 2024

Държавно първенство по джу джицу предстои този уикенд в Бургас. Очакват се отбори от цялата страна, като според организаторите това ще е най – мащабното спортно събитие от този ранг до момента. Състезателите ще се представят в дисциплините „Файтинг“ и „ Дуо“, "Не ваза" ( бразилско джу джицу ) ще се организира в отделно състезание, съобщи..

публикувано на 10.05.24 в 12:40

Баскетболният отбор на ППМГ 11. /12. клас е шампион на България

Баскетболният отбор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ за девойки 11. – 12. Клас спечели шампионската титла на държавните финали от ученическите състезания за юноши и девойки. Финалът, до който възпитаничките на бургаската гимназия достигнаха без загубена среща, се проведе в Търговище. Отборът по баскетбол на ПГРЕ „Георги Раковски“ - Бургас също направи..

публикувано на 10.05.24 в 12:22

Баскетболният "Черноморец" се изправя днес като домакин срещу „Балкан“

Баскетболният "Черноморец" се изправя днес като домакин срещу  „Балкан“  във втора среща от полуфиналните плейофи на Националната баскетболна лига на България при мъжете. Двубоят започва в 19:00 часа в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас. Домакините спечелиха редовния сезон, а в първата фаза на елиминациите отстраниха Левски с 2:0 победи. Балкан..

публикувано на 10.05.24 в 12:08

Димитър Бербатов ще открие фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“

Футболната звезда Димитър Бербатов ще открие фотоизложбата "По моя начин" в ПГЕЕ „Константин Фотинов“. Събитието ще се състои днес от 13.30 часа в двора на гимназията. Експозицията е запечатала паметни моменти от неговия житейски път и богатата му кариера на професионален футболист. За тържествеността на събитието ще се погрижат гвардейският отряд и..

обновено на 10.05.24 в 09:24

Италиански клуб покани футболен талант от Бургас - ученик в спортното

Футболен талант от Бургас е поканен на проби в Примаверата на елитния италиански клуб "Салернитана". Иван Анастасов, който още не е навършил 16 години, ще замине в близките дни за Ботуша по покана на мениджъра с опит в откриването на бъдещи звезди Антъни Раво. Иван Анастасов е ученик в 9- ти клас в СУ "Юрий Гагарин", където негов индивидуален треньор е..

публикувано на 09.05.24 в 17:47

Созопол кандидатства за Европейски град на спорта за 2025 година

Делегация от Спортната асоциация на европейските столици и градове ACES Europe  е в Созопол.  Комисията посети всички спортни обекти на територията на общината. Базите, клубовете и площадките са активни за всички спортове и състезатели от различните възрастови групи, каза при представянето им кметът Тихомир Янакиев.  „Първото и основно..

публикувано на 09.05.24 в 17:34