Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Общинския съвет в Царево обвинена в конфликт на интереси

Снимка: Община Царево

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество  установи конфликт на интереси по отношение на Таня Янчева, председател на Общинския съвет в Царево.

Като общински съветник, тя е и председател на постоянната комисия по „Правни въпроси, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси“, секретар на постоянната комисия по „Устройство на територията, управление на собствеността и екология“, както и член на постоянната комисия по „Бюджет, финанси и европейски фондове“. 

В адвокатската си практика, тя регистрирала в Агенцията по вписванията три новорегистрирани дружества, като пълномощник на управителите им. Три месеца по-късно, като общински съветник, Янчева е гласувала на постоянните комисии "за" отдаването под наем на 124 имота общинска собственост за земеделски нужди на трите дружества.

На последвалото заседание на Общинския съвет същия ден, тя си направила отвод и не гласувала при окончателното приемане на решенията. 

Въпреки това от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество смятат, че действията и обосновават конфликт на интереси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 300 декара гори изгоряха в община Болярово

Близо 200 декара широколистна гора край село Воден и около 100 декара орехова градина в село Попово са изгорели преди дни, съобщи кметът на Болярово Христо Христов. Рано започнаха пожарите това лято, уточни той по време на заседание на институциите, отговорни за реакцията при инциденти в региона. Преди него се проведе общинска сесия, на която бе..

публикувано на 26.06.24 в 17:19

Блъснаха 16-годишна на пешеходна пътека в Бургас, шофьорът избяга

16-годишна пешеходка пострада, след като бе ударена от кола, докато пресича на пешеходна пътека на кръстовището на бургаските улици „Цар Петър“ и „Иван Вазов“. За инцидента от вчера по обед съобщи ОДМВР.  След катастрофата шофьорът е избягал. Ясна е марката на автомобила, който е със софийска регистрация.  Момичето е с контузия на левия крак и..

публикувано на 26.06.24 в 08:35
Снимката е илюстративна

Трафопост предизвика пожар, изгоряха дворни места в с. Твърдица

Четири противопожарни автомобила потушиха пожар в местността "Батака" в землището на село Твърдица. Огънят е възникнал малко преди 10 часа вчера, съобщават от полицията.  Изгорели са тревни площи и изоставени дворни места с площ около 4 декара. В две от дворните места са обгорели части от купето на лек автомобил, камиони и багер. Превозните..

публикувано на 26.06.24 в 07:36

След катастрофа в Сливен, един загинал и трима - в болница

Шофьор е загинал, а тримата му спътници са в болницата в Сливен. Причината за катастрофата е загуба на управлението над автомобила. Две тежки катастрофи с пострадали  са станали в областта от вчера следобед до тази сутрин.  Инцидентът е станал в района на разклона за село Гергевец по главния път Сливен–Ямбол. Малко преди разклона шофьорът губи..

публикувано на 25.06.24 в 14:55
архив

Изслушват свидетели по делото за смъртта на двамата бургаски полицаи

Двама свидетели бяха разпитани в първото съдебно заседание по делото за смъртта на бургаските полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев. Обвиняем за тежко умишлено престъпление е сирийският гражданин с хуманитарен статут на бежанец Омар Аднан.  Случаят е от 25-и август 2022 г., когато Аднан като шофьор на автобус, превозващ нелегални мигранти,..

публикувано на 25.06.24 в 11:56

Митничари намериха контрабандни парфюми и цигари в камион с "пластмасови кофи" в Лесово

Голямо количество контрабандни парфюми и цигари задържаха митническите служители на граничния пункт в Лесово в камион, за който било декларирано, че превозва пластмасови кофи, съобщи Агенция "Митници".  В превозното средство са н амерени 25 619 опаковки парфюми и 69 000 къса (3450 кутии) цигари. Проверката е била извършена на 23 юни в рамките..

публикувано на 25.06.24 в 10:51

Къща изгоря в Котел, в землището на с.Кортен са унищожени 340дка бадемови насаждения

Къща изгоря в гр. Котел, но няма пострадали, съобщиха от полицията в Сливен. За периода от 21 юни до днес екипите на пожарната в Сливенска област са се отзовали на 24 сигнала. Един от сигналите е бил недействителен.  Сигналът за горящата къща е подаден в 23.03  часа на 21 юни. Огънят е обхванал целият покрив на къщата. Унищожени са 100 кв. м. от..

публикувано на 24.06.24 в 11:28