Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Каритас" и БНР - Бургас:

Продължава кампанията "Дари и помогни" в помощ на бездомните

Събират се употребявани, но запазени мъжки дрехи и обувки, якета и завивки

| обновено на 25.11.20 в 09:53



Увеличава се броя на бездомните хора, които в студените месеци търсят подкрепа, за да оцелеят. Ковид – 19 и липсата на работа е сред причините някои от тях отново да остават на улицата. Те търсят помощта на сдружение „ Каритас“. Социалната организация на католическата църква и БНР – Бургас провеждаме кампанията „Дари и помогни“. Събират се стари, но запазени мъжки дрехи, обувки и завивки.

„Каритас – Бургас“ помага на над 80 души останали без дом или изпаднали в крайна бедност. Центърът на сдружението се посещава всекидневно от  близо 30 нуждаещи се, в продължение на месец ще бъде раздаван и "топъл обяд“. За съжаление броят на нуждаещите се расте, каза Асена Матеева, социален работник в сдружението:

„На месец има поне по 5 нови човека регистрирани, което никак не е малка бройка! Част от тях временно остават без подслон, но въпреки всичко самата идея, че оставаш на улицата през зимата никак не е радостен факт! „

Да бъдеш съпричастен с болката на падналия и да му подадеш ръка е дълг, отговорност и висша форма на добродетелност , категорични са от „Каритас“.

„Нужни са якета, пуловери, бельо, чорапи и др. зимни мъжки спортни дрехи. Благодарни сме и за употребявани, но запазени обувки и одеяла, завивки! Бургазлии откликват на кампанията, за което им благодарим!"

Даренията се събират в дневния Център на "Каритас" в ж.к. "Братя Миладинови", бл 57, вх. 8, партер, от 10 до 15 часа. От 11 до 13 центърът е затворен,  защото тогава се раздава топлия обяд на три места в града, но даренията може да оставите в обособено място пред него. Кампанията "Дари и помогни" продължава до края на ноември.

повече може да чуете в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат друг управител на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на агенция обяви, че гробищните паркове са в лошо инфраструктурно състояние, служителите правят своеволия и,..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
снимката е илюстративна

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк“ и „Мари Кюри“. Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала..

публикувано на 23.05.24 в 18:19

Ето кой проект спечели конкурса за издигането на кръст в Созопол

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса „Монумент християнски кръст и парково пространство около него в гр. Созопол“, организиран от сдружение с нестопанска цел „2600 години Созопол“. Мястото – лесопарк „Санта Марина“ е одобрено от Общинския съвет в Созопол и благословено от Сливенския митрополит . „Това е най-силният символ на..

публикувано на 23.05.24 в 18:11

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12