Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 16 декември

Снимка: Здравка Маслянкова

След като уредихме самолети и кораби за армията, време беше и да я уредим с войници. Държавата върна казармата, само че доброволна. И има стимули – отивате при шефа си цивилен и излизате униформен за шест месеца. Работодателят може да ви пусне в неплатен отпуск, за да се научите да марширувате и разглобявате автомат. Друго, за шест месеца, не знам дали ще успеете. Само не знам дали времената са се променили или пак някой ще ви юрка да бръснете портрета на Ботев. Както и дали още сервират консерви на десетки години. Иначе – условието е до 40 годишни хора да влизат в казарма. Така че, Ангел Джамбазки не влиза в тази категория. Далеч по-любопитно е друго - задължителното военно обучение за учениците, стара идея на ВМРО и Каракачанов, уточняват clubz.  То ще се провежда в рамките на 10 учебни часа, преподавателите ще са военнослужещи, а времето за това обучение ще е часа на класа. Хайде да видим как кръшкачите ще избягат от него. Какво ще се учи тепърва щяло да се мисли. Но идеи много. Мятане на гранати по противниковото училище, стрелба с водни оръдия по директори, бягане от час през бодлива тел и минно поле… Голям потенциал има в подрастващите, неизползван още.

Докато чакаме да впрегнат тази жива сила, дойде времето за следобедното предаване „Булевард Демокрация“. До 18 – с Гюлсюм Али и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-   В темата ни днес – няколко проекта, с екологична и туристическа насоченост, бяха отличени на предприемаческо състезание в Бургас. Ще акцентираме на система за измерване чистотата на водите и виртуална стая.

-  В коментарната ни рубрика – колко щастлив или нещастен е българинът.

-  Какви мерки предприемат в каменското село Русокастро, заради пламналия с коронавирус дом там? Кметът Жельо Вардунски по темата

-  От 17 години насам благотворителната инициатива „Българската коледа“ помага на деца в нужда. Днес ще ви разкажем как тази кампания съдейства на Петър Динев от сливенското село Панаретовци

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи, за рубриката „Новини в минало време“. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат друг управител на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на агенция обяви, че гробищните паркове са в лошо инфраструктурно състояние, служителите правят своеволия и,..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
снимката е илюстративна

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк“ и „Мари Кюри“. Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала..

публикувано на 23.05.24 в 18:19

Ето кой проект спечели конкурса за издигането на кръст в Созопол

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса „Монумент християнски кръст и парково пространство около него в гр. Созопол“, организиран от сдружение с нестопанска цел „2600 години Созопол“. Мястото – лесопарк „Санта Марина“ е одобрено от Общинския съвет в Созопол и благословено от Сливенския митрополит . „Това е най-силният символ на..

публикувано на 23.05.24 в 18:11

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12