Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По повод коледните празници:

БНР - Бургас с жест към служителите на Домашния социален патронаж

Занесохме им торти с надпис "Благодарим Ви!"

По повод предстоящите празници екипът на БНР – Бургас изненада екипа на Домашния социален патронаж с вкусни торти с надпис „Благодарим Ви!“. Жестът към служителите му е, защото те работят на първа линия и се грижат за възрастни хора, лица с увреждания и поставени под карантина.

В Домашния социален патронаж работят 150 души - санитари, медицински сестри, рехабилитатори. Освен предоставянето на топла храна, дейността му се разшири и вече се предлагат и нови комплексни услуги. Той е първият в страната, който организира домашни посещения от лекари, мобилни лабораторни услуги и обща поддръжка по домовете.

От отношението към възрастните хора се прави извод за това какво е нашето общество, каза психологът Калина Арабаджиева, която от февруари тази година работи в патронажа:

„Нашето общество е хуманно общество и мисля, че го доказваме с проектите, които се предлагат за топлата храна, за медицинската грижа. А възрастните хора са толкова благодарни! За нас е достатъчно да видим тази искрица в погледа им, тази благодарност, това стопля душата ни!“

Служителите на патронажа обслужват над 1600 души, като освен доставката на храна се предлагат и медико – социални грижи, и нови комплексни услуги, съобщи управителят му Валентина Станкова и благодари за жеста на медията ни:

„Благодарна съм, че има хора, които оценяват нашата работа! Смятам, че всички мои колеги, които ще се подсладят с прекрасните торти, които ни донесохте ще се зарадват на жеста. Наистина е важно някой да оцени работата ти и да каже, че си я свършил добре, а хората ми през тази година работиха усърдно и го заслужават!“

Повече за работата на Домашния социален патронаж ще ви разкажем в четвъртък, 24 декември, в следобедната ни празнична програма от 15 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 600 души ще се включат в триатлона „Лъвско сърце“

Традиционният триатлон „Лъвско сърце“ ще се проведе утре в района на лодкостоянката на Ченгене скеле и парк „Росенец“. Това съобщават от Община Бургас. За четвърта поредна година ще участват над 600 триатлонисти от страната и чужбина. Състезанието започва в 9 часа. Първата дисциплина е плуване в акваторията на Ченгене скеле. Всяка година..

публикувано на 07.06.24 в 13:36

Ремонтират мостовете в. "Мандра" и кв. "Василико" в Царево

Стартира разчистването на отломки от моста на кв. "Мандрата" в Царево. Предстои преместването на комуникации и линии средно напрежение, след което ще започне същинското строителство на обекта.  От Общината информират, че срокът за изпълнение на проекта е 240 дни. Оттам припомнят, че част от съоръжението е попадало в частен имот и се е наложило..

публикувано на 07.06.24 в 12:21
снимката е илюстративна

Затруднено движение при кръговото на КАТ заради асфалтиране днес и утре

Временна организация на движението е въведена на  кръговото кръстовище, образувано от ул. „Проф. Яким Якимов“ и ул. „Янко Комитов“ (до КАТ) в Бургас. Причината е  извършване на строително-ремонтни дейности на асфалтовата настилка.  Те ще продължат до 20:00 часа на 08.06.2024 г. - събота. Очаква се преминаването през кръстовището да е затруднено...

публикувано на 07.06.24 в 08:24

Специални работилници очакват децата на "Изгрев парк фест"

За седми път се провежда "Изгрев парк фест" в парка на едноименния бургаски комплекс. Темата е опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци. Тази година изданието на феста предвижда специални уоркшопи. "Изгрев парк фест" се завръща за седми път "Голямата изненада е уоркшоп, който ще покаже как да събираме разделно..

публикувано на 06.06.24 в 17:27

АПИ: Стартира основният ремонт на пътя с. Росен - Ясна поляна

Стартира от днес основният ремонт на 21,4-километровия път от село Росен до Ясна поляна, съобщават от АПИ. Участъкът, който ще се ремонтира от пътния възел с второкласния път Бургас–Царево, до селата Росен и Веселие и завършва след село Ясна поляна. Инвестицията е за над 30 млн. лв. и средствата са от републиканския бюджет. Третокласният път е..

обновено на 06.06.24 в 17:11
В жълто е отбелязан теренът, на който общината предлага да се изгради многоетажен паркинг.

Жители на Възраждане с подписка против строеж на многоетажен паркинг край бул. "Мария Луиза"

Жители на бургаския квартал Възраждане се възпротивиха на предложение за изграждане на многоетажен паркинг в квартала между бул. "Мария Луиза" и улиците "Дебелт", "Цар Самуил" и "Пробуда". Локацията е една от петте, които кметът на града Димитър Николов предложи в края на април чрез анкета и насърчи живущите там да гласуват в нея с цел да се..

публикувано на 06.06.24 в 15:51

2% ръст на обявите за работа в Бургас отчитат от кариерен сайт

Продължава спадът на предложенията за работа в „ИТ“ сектора, се посочва в статистика на сайт за обяви за работа. Наблюдава се с 200 предложения по-малко през месец май. Общият брой на предложенията в края на месец май е малко над 50 000, като почти във всички сектори се наблюдава ръст в броя на обявите, освен в „ИТ“ ресора. Най-голям ръст..

публикувано на 06.06.24 в 13:51