Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплащаме електронно глоби към Община Бургас

Глоби към община Бургас ще могат да се заплащат по електронен път от началото на януари 2021 г. Това ще бъде възможно чрез Портала за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция „Електронно управление“.

В раздел „Данъци и такси за гражданите“ - „Глоби по ФИШ, наказателни постановления“ е достъпна услуга № 9000 – Заявление за заплащане на глоба по електронен път. За да се заплати ФИШ по електронен път е необходимо гражданите да имат профил в Системата за сигурно електронно връчване на ДАЕУ, където всеки, заявил услугата ще получи съобщение за дължимото плащане към избраната община. 

Глобите се заплащат през Системата за еПлащане на Държавна агенция „Електронно управление“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

До следващото лято пропадналата алеята между Бургас и Сарафово трябва да бъде укрепена

Общинският съвет трябва да даде разрешение на Община Бургас да поиска да придобие държавни имоти, на които се намира част от велоалеята между Бургас и Сарафово. Участъкът пропадна заради свлачище. След положително становище на съветниците, ще бъде изпратено писмо до областния управител, а той от своя страна ще напише доклад до Министерски съвет. Той..

публикувано на 18.06.24 в 11:35

Спират водата в част от Слънчев бряг днес

Поради подвързване на нов водопровод в к.к. „Слънчев Бряг“- Запад,  днес ще бъде спряна водата в района от река Хаджийска до кръстовището на супермаркета в района.  Това съобщават от  ВиК – Бургас. Водата ще бъда спряна до приключване на ремонтните дейности.

публикувано на 18.06.24 в 10:26

Зърнопроизводителите в Бургаско очакват добра реколта

С очаквания за добри добиви на ечемик и пшеница започна жътвената кампания в Бургаско. Реколтата се прибира вече навсякъде в областта с 407 високотехнологични комбайна. В региона предстои да бъдат ожънати 712 000 декара пшеница, като при тях има намаление с около 28 000 декара. Увеличени са площите с ечемик с 40 000 декара и  те са..

публикувано на 18.06.24 в 08:40
Татяна Николова - директор на Бюрото по труда - Бургас

В Бургас обучават 170 безработни по осем професии

170 безработни от Бургас и региона могат да се включат в безплатни обучения по осем професии. Курсовете са 300 учебни часа, изплащат се и дневни стипендии от 15 лева.  Обучения са по професиите „“Електромонтьор“, „Заварчик“, „Сътрудник малък и среден бизнес”, „Търговски представител“, „Снабдител“, „Барман сервитьор“, „Работник в..

публикувано на 18.06.24 в 08:25

Временно ще бъде прекъснат ефирният сигнал на радиото за Бургас и Царево

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни днес за района на Бургас.  Причината е ремонт на предавателя при Медни рид на честота 92,5 MHz.  Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в споменатия район днес от 10:00 до 19:00 часа.  Заради ремонт на предавателя в Бродилово, прекъсване на сигнала на БНР..

публикувано на 18.06.24 в 08:00

Тракийският университет и Царево изграждат експериментален център за аквакултури

Тракийският университет в Стара Загора и община Царево ще реализират проект за изграждане на експериментален център за аквакултури в Черно море. Този проект е пилотен и е част от по-мащабна инициатива за изграждане на Център за аквакултури. На първо време се предвижда проектиране и изграждане на Център за култивиране и наблюдение на бяла мида и..

публикувано на 17.06.24 в 17:18

Димитър Николов пред министър Милошев: Ремонтите на пътя Бургас - Сарафово ще приключат до края на юни

Ремонтните дейности на пътя Бургас - „Сарафово“ ще приключат най-късно до края на юни и не би следвало да има излишно напрежение. Това уверение е дал кметът Димитър Николов при среща с министъра на туризма Евтим Милошев.  По този въпрос е разговаряно и с представители на сдружение „Съюз на собствениците“- Слънчев бряг, както и с представители на..

публикувано на 17.06.24 в 16:57