Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 31 декември

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По-малко от 9 часа остават до извънземна инвазия на планетата. Така де, не мислите ли, че на тази година само това ѝ липсва. Иначе ще остане някакси семпла в историята. Но, каквато и да е, ще я изпратим. Без значение от криза или липса на финанси – с взривове, сякаш се намираме по време на операция „Пустинна буря“. Само че без петролната част. Ще я изпратим с надежди, че следващата ще е по-добра. Защото у нас разчитаме само на надеждата и на неволята. И все си я викаме по баира да ни помогне, а тя все не идва. Изпращаме я и с очакванията, в братски Китай тази зима да ядат нещо по-безопасно. Или поне да е нещо, за което вече имаме готовност…

Между другото, наскоро попаднах на една статия, която е напълно възможно да е фалшива новина, но покрай кренвиршите вече стана трудно да ги отсяват. Та в нея пишеше, че учени открили как чрез кости можели да възкресят Тиранозавър рекс. Мисля, че един петметров хищен динозавър ще внесе колорит, не мислите ли?

Докато размишлявате, дойде времето за предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с мен, Мариян Иванов. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – назад към традициите или използва ли се още дрян за новогодишната баница?

-  Каква година изпращат в Община Сунгурларе – слушаме кмета Георги Кенов

-  А каква година очакваме – анкета с бургазлии

-  И още – какви други проблеми ни очакват, освен коронавируса - полярният изследовател професор Христо Пимпирев, който ще посрещне Нова година в региона

-  Ще ви срещнем и с едно семейство, което преобразява боляровското село Воден

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат друг управител на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на агенция обяви, че гробищните паркове са в лошо инфраструктурно състояние, служителите правят своеволия и,..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
снимката е илюстративна

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк“ и „Мари Кюри“. Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала..

публикувано на 23.05.24 в 18:19

Ето кой проект спечели конкурса за издигането на кръст в Созопол

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса „Монумент християнски кръст и парково пространство около него в гр. Созопол“, организиран от сдружение с нестопанска цел „2600 години Созопол“. Мястото – лесопарк „Санта Марина“ е одобрено от Общинския съвет в Созопол и благословено от Сливенския митрополит . „Това е най-силният символ на..

публикувано на 23.05.24 в 18:11

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12