Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресторантьор: Ще настояваме от 1-ви февруари работата на ресторантите да се възобнови

Снимка: Ани Петрова

Не сме склонни на никакви компромиси и ще настояваме от 1-ви февруари работата на ресторантите да се възобнови. Това каза за БНР Бургас дългогодишният собственик на едно от най-емблематичните заведения в Бургас Валентин Димитров. 

"Ако обектите ни останат още малко затворени ще загубим персонала си, защото хората не могат да издържат повече без доходи. Нашите служители до вторник не бяха получили парите си от ноември и декември. Втори месец никой не е дал една стотинка на никого."

Димитров заявява, че ако заведенията отворят, той е наясно, че работата им ще бъде символична.

"Гледаме Швейцария, нито нощни заведения са затворени, нито ресторанти. И никой не е пострадал тежко или системата им да е пред колапс. Не мисля, че някой би се заразил тежко особено в ресторант. "


Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаският музей плете венец от 77 билки и половина за Еньовден

Поредицата от интересни събития предстоят в бургаския Етнографски музей по случай Еньовден.  Началото на етно уикенда, ще бъде дадено още на 21 юни (петък), от 17:30 часа, с интересна тематична лекция в Етнографската експозиция на улица „Славянска“ 69.  Росица Топалова – уредник в отдел „Етнография“, ще представи лекцията с презентация „Билки омайни“...

публикувано на 17.06.24 в 15:08

Миден и Етно уикенд идва в Бургас с кулинарни изкушения и цветни събития

Тази година един от най-популярните и „вкусни“ тематични уикенди се завръща в Бургас от 21 до 23 юни. Той ще бъде в компанията на събития, посветени на Еньовден. От петък до неделя различни ресторанти ще изкушават със специални рецепти, с които ще покажат майсторски умения в готвенето на морски дарове.  Уикендът в Бургас ще бъде и изпълнен с много..

публикувано на 17.06.24 в 14:43

Спасител: Хората не трябва да подценяват морето

Хората не трябва да подценяват морето, каза дългогодишният спасител в Крайморие Васил Алексиев. Той отбеляза, че през последните години плажуващите все по-малко се вслушват в съветите на спасителите. Без подготовка хората се пускат на дълги плувания, които често не завършват добре, посочи Васил Алексиев и препоръча: „ Да внимават,..

обновено на 17.06.24 в 11:34
Тихомир Янакиев

Тихомир Янакиев: Очакванията са за повече туристи това лято

До 10% ръст на туристите очакват в Созопол, това каза кметът Тихомир Янакиев на официалното откриване на летен сезон 2024 година в морския град. Събитието се проведе на плажа в Созопол, като музикален поздрав отправи бургаският певец Рафи и неговият бенд.  "Големите хотели дават информация, че започват да се запълват, но главно с чужди..

публикувано на 15.06.24 в 23:20

Представиха българския туризъм пред норвежкия бизнес

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева представи възможностите за туризъм у нас пред норвежкия туристически бизнес и други заинтересовани страни. Тя посочи: „България е дестинация за целогодишен, висококачествен и устойчив туризъм. България има изключително съотношение цена-качество за своите продукти, което несъмнено е нашето..

публикувано на 15.06.24 в 16:22

"Съюзът на собствениците" в Слънчев бряг с остра реакция срещу ремонта на пътя Сарафово - Бургас (ОБНОВЕНА)

В спешен порядък да се преустанови и замрази ремонта на пътя  "Сарафово" - Бургас. За това настояват от "Съюза на собствениците" в Слънчев бряг и определят дейностите по време на летния туристически сезон като "недопустими". От браншовата организация на курортния комплекс изпратиха писмо ,  адресирано до МРРБ в лицето на служебния министър Виолета..

публикувано на 14.06.24 в 12:15

Добро заплащане, но по-малко водни спасители

Заплащането на водните спасители е сравнително високо и все пак има недостиг, посочи концесионерът на плажа в Крайморие Николай Димитров. Според него, държавата натоварва с допълнителни изисквания , които са вписани в новата наредба, приета преди два месеца. След разговори между концесионери и Министерството на туризма, се стигна..

обновено на 14.06.24 в 11:55