Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на община Айтос

Васил Едрев: Имаме изключително амбициозен бюджет с грижа за хората и в града, и в селата

Общината няма дългове, няма да се увеличават данъци и такси

| обновено на 08.02.21 в 17:33



Община Айтос за първи път е с бюджет за тази година над 30 млн. лв. Капиталовата програма включва 11 милиона и половина лева, от които собствените средства са близо 2 млн. и 700 хиляди, а външното финансиране е близо 8 млн. и 900 хиляди.

Има финансов ресурс за изпълнение на всички планирани проекти. Нямаме дългове и не предвиждаме увеличение на данъци и такси за 2021 година, каза кметът Васил Едрев при общественото обсъждане на бюджета, което се проведе днес в заседателната зала на Общината:

„Капиталовата ни програма нарасна благодарение на отпуснатите средства от Министерския съвет за изграждане на нова детска градина за 3 млн. лв., която е изключително необходима, 1млн. и 400 хил. лв за ремонтиране на пътища в селата, 1 млн. и 300 хил. лв за Градската градина в Айтос. Ние имаме и много спечелени проекти по европейски програми, които предстои да бъдат реализирани. Тази година Айтос отново ще бъде строителна площадка! Заделили сме достатъчно средства и в сферата на образованието, здравеопазването и социалната сфера.“

В Айтос ще бъде ремонтирана още една спортна зала и ще бъде обособен посетителски център в етнографския комплекс „Генгер“.

В село Карагеоргиево ще се извърши корекция на дере и изграждане на пасарелки, проектът е стойност 653 хил. лева и ще реши изключително наболял проблем за местните жители. Тук ще бъде изградена и детска площадка. Осигурени са средства и за ремонт на уличните настилки в девет от населените места на общината.

„Бюджетът ни е изключително амбициозен с изключително много проекти, изисква много работа и се надявам да реализираме качествено всичко онова, което сме заложили и това да зарадва жителите на община Айтос!“

Финансовата рамка на бюджета на Община Айтос е 32 млн. и 702 хиляди лева, предстои неговото одобрение и приемане от Общинския съвет.

повече може да чуете в звуковия файл:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Три дни без топла вода в няколко бургаски комплекса

За 3 дни ще бъде прекъснато топлоподаването към 3 жилищни комплекса на Бургас – „Зорница“, „Лазур“ и „Братя Миладинови“. Това ще се случи от 00.00 часа на 15 юли до 16.30 часа на 17 юли. Причината за временното неудобство е изместването на главен топлопровод за бъдещата детска болница.

публикувано на 01.07.24 в 13:41

Подменят осветлението в Морската от Летния театър до Пантеона

Близо 200 амортизирани и повредени стълба и осветителни тела са подменени в Морската градина на Бургас в района от Летния театър до Пантеона. От Общината информират, че н овите са изработени от антикорозионен епоксиден материал. Техните осветителни тела са енергоефективни и осигуряващи по-голяма осветеност. Процесът за обновяване на осветлението..

публикувано на 01.07.24 в 10:48

Влиза в сила таванът на надценката за три вида хляб

От днес, 1 юли, влиза в сила налагането на таван на търговската надценка от 15% на трите вида хляб - бял, "Добруджа" и типов. Това се случи в резултат на промени, които бяха одобрени през преходните и заключителни разпоредби на Закона за хазарта. Таванът на търговската надценка от 15% бе гласуван в последния пленарен ден на 49-ото Народно събрание...

публикувано на 01.07.24 в 10:12

КЕВР определя цената на природния газ за юли

С нови цени от днес са токът за бита, парното, топлата вода и природният газ. Електроенергията поскъпва средно за страната с малко под два процента, а парното и топлата вода поевтиняват с около 8,5 на сто. С малко над процент се очаква да поевтинее и синьото гориво за този месец. Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно за..

публикувано на 01.07.24 в 08:50

Изграждат улично осветление по пътя Сарафово-Бургас, ремонт и на ул. „Уилям Гладстон“

Продължава изграждането на улично осветление на републиканския път I-9 Сарафово-Бургас, в участъка от пътния възел „Тромпета“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщават от Общината. От днес в дните от понеделник до четвъртък, ще се въвежда краткотрайна организация на движение за времето от 09:30 до 15:30 часа. Ще се затваря за автомобили лявата..

обновено на 01.07.24 в 08:38

Стотици посрещнаха първите мигове на юли в Бургас (ВИДЕО)

Стотици посрещнаха изгрева в първия ден на юли на плажа в Бургас. Джулай морнинг бе посрещнат с концерт- хедлайнери бяха групите P.I.F и "Керана и космонавтите". Бургазлии и гости на града спазиха традицията за поредна година, като голяма част прекараха цялата нощ в очакване на първите лъчи на слънцето.  С музика, танци, игри и домашни..

обновено на 01.07.24 в 08:27

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх (ОБНОВЕНА)

"Да пазим православната вяра, тя ни води към Бога", заяви новоизбраният българки патриарх Даниил. Митрополит Йосиф връчи патриаршеския жезъл на новия български патриарх Даниил. „Той е Достоен!“, заяви митрополитът на САЩ, Канада и Австралия. Жезълът е същият, който е връчен на българския патриарх Кирил през 1953 г., когато е..

обновено на 30.06.24 в 16:39