Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 19 февруари

Снимка: архив

Винаги на тази дата политици и политикани се снимат пред паметника на Апостола, четат или рецитират мъдри думи. Като че ли най-обичат да цитират Левски с мисълта „Времето е в нас и ние сме във времето“. Гордеят се за пред обектива, а след това всичко си върви по старому. Аз винаги съм харесвал повече една друга мисъл на Левски. Защото е непреходна и винаги я цитирам на тази дата:

„Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме“.

Е с тая мисъл я караме от година на година, оплаквайки нерадостното си битие, сякаш някой друг ни е виновен за него. Виним политиците си, сякаш те не са едни от нас. И сякаш не ние сме ги избрали. Виним институциите, сякаш в тях не работят едни от нас. Виним контролиращите, сякаш те не са едни от нас. И така от година на година, докато осъзнахме, че времето не е наше, нито ние сме в него. Ние просто сме тук. Синове сме на земя прекрасна, синове сме на юнашко племе… И на тази гордост я караме от година на година. Докато някой не ни я отнеме, както се е случвало. Защото:

„Цели сме изгорели от парене и пак не знаем да духаме“

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – инфраструктурните проекти на морските общини – поглед към Несебър

-  Как бургазлии почетоха паметта на Апостола – репортаж от честванията

-  В коментарната ни рубрика – къде и как ще гласуваме – информация в навечерието на изборите

-  И още – обществено обсъждане на общия устройствен план на Поморие се провежда – има ли възражения?

-  За финал – как да подготвим тялото си за зимна тренировка

-  В рубриката „25 кадър“ – две модерни екранизации се задават. Още за новия прочит на „Смъртоносната битка“ и „Тримата мускетари“

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва издаването на личните карти с биометрични данни

Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда от днес нов образец на българската лична карта. С цел повишаване на сигурността на документа, освен изображението, той ще съдържа електронен носител на информация със записани биометрични данни – два пръстови отпечатъка и снимка.  Какви предимства дава личната карта от ново поколение -..

обновено на 17.06.24 в 09:23

Затварят част от ул. "Райна Княгиня" за месец

От 10 часа днес се спира движението  на автомобили по ул. „Райна Княгиня“ в участъка от ул. „Алеко Богориди“ до ул. „Митрополит Симеон“.  Причината е ремонт след реконструкция на ВиК мрежа.  Временната организация ще бъде в сила до 31 юли. 

обновено на 17.06.24 в 07:25

Сдружение "Социален център-Бургас" реализира проект "Споделяме доброто"

Младежите с увреждания от сдружение „Социален център – Бургас“ работят по нов проект, чрез който искат да демонстрират своите умения и възможности и своите постижения постигнати през годините с много труд и старание. Те искат да въздействат върху нагласите в посока приемането им и социално включване в обществото.  Проектът се нарича..

публикувано на 16.06.24 в 16:00

Край ямболското село Голям манастир се провежда българо-гръцки събор

В местността „Църквичката“ край ямболското село Голям манастир ще се проведе традиционният българо-гръцки събор. Организатори са община Тунджа и изселници от селата Генерал Инзово и Голям манастир. Съборът ще се проведе за 15 година до възстановения параклис „Свети Атанасий Велики“ на Манастирските възвишения, съобщи кметът на община Тунджа Станчо..

публикувано на 16.06.24 в 08:30

Близо 116 млн. лв. са преведени за подпомагане на животновъди

Близо 116 млн. лв. са преведени по 10-те интервенции за „Обвързано с производството подпомагане за животни“ на допустимите за подпомагане животновъди за Кампания 2023. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев, който участва в откриването на Националното изложение на породата Ил дьо Франс, което се проведе в Сливен...

публикувано на 15.06.24 в 15:34

Кампанията "Знам какво изхвърлям" помага на домакинствата в Поморие

33 домакинства от бл. 13 в кв. „Свобода“ в Поморие се включиха в кампанията „Знам какво изхвърлям“, съобщават от Общината. В рамките на един месец генерираният отпадък ще бъде разделно събиран и сортиран по вид.  Преди да бъде изхвърлен в определените за целта контейнери, експерти ще анализират и събират данни за правилното разделяне на отпадъците и..

публикувано на 15.06.24 в 10:35

"Ден до пладне" на 15 юни:

За 17-ти път Европа е футбол.  След снощното откриване на първенството между отборите на Германия и  Шотландия, завършил с 5 на 1 за домакините, днес предстоят три срещи, в които играят Унгария срещу Швейцария от  16.00 часа, в 19 часа е мачът между Испания и Хърватия, а Италия ще играе срещу  Албания в 22.00 часа. Темите днес в предаването,..

публикувано на 15.06.24 в 08:53