Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В айтоската болница не достигат медицински сестри

Натиск от ковид болни има в айтоската болница, каза директорът й д-р Паруш Парушев.Заразени деца с коронавирус при нас не се лекуват, уточни той. Колкото хора  изписваме, толкова приемаме:

Бих казал, че се уговарят с пулмолога и колегите, които работят в ковид отделението от предния или от по -предния ден.Пациентите са основно от нашия регион, малко има от Руен, един или двама случая.От Бургас има само един човек.

Недостиг има на медицински сестри, обясни още д-р Парушев. Тези, които работят в детски градини и училища, и в медицинския център, са отказали да започнат работа в болницата.Имам готовност, разбира се, директорът на РЗИ Бургас трябва да издаде заповед, да закрием Инфекциозно отделение и на 13 -те легла да приемаме ковид болни.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рекорден брой случаи на удавяне през лятото отчита УМБАЛ - Бургас 

Рекорден брой водни инциденти през изминалото лято са завършили фатално, отчита УМБАЛ - Бургас.  48 смъртни случаи вследствие на удавяне показва отчетът на Отделението по съдебна медицина. Това е с десет души повече, отколкото през лятото на 2023 г. и предишни години. Ако данните се разделят на броя дните в активния сезон - юли и август, това означава..

публикувано на 27.09.24 в 10:51

Безплатни кардиологични консултации в Световния ден на сърцето в Бургас

В неделя-29 септември, е Световният ден на сърцето и по този повод за пореден път Община Бургас и Сдружение „Младите лекари“ организират здравен пункт, на който безплатно бургазлиии могат да си измерят кръвното налягане и се консултират по здравни теми с лекари. На място ще има кардиолози, пулмолози и ендокринолози, съобщи за БНР Бургас  д-р Диян..

обновено на 27.09.24 в 09:42

Разследва се случай на лекарска небрежност в гинекологична клиника в Сливен

Окръжната прокуратура в Сливен разследва случай на лекарска небрежност в частна гинекологична болница САГБАЛ „ЕВА”, довела до смъртта на бебе в утробата на майка си. Образувано е досъдебно производство.  За случая съобщиха адвокатите на 31-годишната родилка. Жената е била с четвърта бременност, а детето доносено. По случая се самосезира и..

публикувано на 26.09.24 в 18:33

Кметът Николов подписа договорите за доставка на оборудването за детската болница в Бургас

Кметът на Бургас Димитър Николов подписа договорите за доставка на високотехнологична медицинска апаратура, необходими за работата на клиниките и отделенията на изграждащата се в момента Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести „Света Анастасия“ в Бургас. То ще дойде от най-големите  американски компании за медицинско оборудване и от..

публикувано на 24.09.24 в 17:10
д-р Николай Шарков представи данни за новите тенденции в профилактиката на денталното здраве

Още в ранна бременност жената трябва да посети зъболекар

Още бременна жената трябва да отиде на зъболекар, за да получи съвети как да се грижи за оралното здраве на бъдещото си дете. Според п редседателят на Българския зъболекарски съюз д-р Николай Шарков,  именно родителят има основополагаща роля за профилактиката на оралното и дентално здраве.Той е този, който трябва да инициира прегледите.  "Ние сме..

публикувано на 25.09.24 в 11:25

Доставиха в аптеките ваксините против грип

В аптечната мрежа в страната вече са доставени ваксините против грип,  съобщи във фейсбук страницата си специализираната платформа на Министерство на здравеопазването за имунизациите „Плюс мен“ Ваксините се прилагат за имунизация при деца на възраст от 6 месеца и се поставят инжекционно. Грипна имунизация се препоръчва за хора с хронични..

публикувано на 23.09.24 в 12:00

Галя Кондева: До 15 октомври НЗОК ще се разплати на аптеките с пари от резерва

До 15 октомври Здравната каса ще се разплати на аптеките с пари от резерва си, за да бъде покрит преразходът за постигане на 100% реимбурсация на лекарствата за домашно лечение на сърдечносъдовите заболявания, които заболявания са водещата причина за смъртност в България.  Това съобщи по време на парламентарния контрол служебният министър на..

публикувано на 20.09.24 в 15:52