Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 1 април

Снимка: архив

Какъв ти 24 май, какъв ти 3 март… Какво Освобождение, какво Съединение? Първи април трябва да е национален празник на България! Достатъчно голям майтап си е, че още сме на тези географски ширини, не сме се затрили като понятие на картата или поне не сме емигрирали всички вкупом. Държава на абсурда и шегата сме ние. Лъжат ни ежедневно, а за разнообразие – ние отвръщаме със същото. Лъжат ни, че ни плащат, ние лъжем, че работим. Лъжат ни, че в сиренето има мляко, че в салама има месо, а че в зарзавата няма нитрати. Лъжат ни в цената, лъжат ни в грамажа. Лъжат ни, че ще се оправим, а ние – че им вярваме. А като дойдат изборите какъв първоаприлски талант се развихря… И накрая, след като всички сме разбрали, че са ни излъгали, казваме – Айде, бе! Той и оня каза 800 дни…

Напълно сериозно започва предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – с Ваня Желева и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите в предаването:

-  В темата ни днес – частичното отваряне на обекти и продължаващата рестрикция за други – ще чуем представител на един от бургаските МОЛ-ове.

-  В съвместната рубрика с EURACTIV – за борбата с мръсния въздух

-  В коментарната ни рубрика – хем заболелите са много, хем разхлабваме мерките – авторски поглед върху случващото се

-  И още – новата бургаска библиотека работи от днес – ще ви разходим виртуално из нея

-  Акция срещу провеждането на „Бургас прайд“ провеждат днес бургазлии. Те ще разпънат плакат над кръговото на „Трапезица“, наш екип ще е там

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за свободните работни места.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Работилница за боядисване на яйца организират и в авиомузея

Малки и големи любители на авиацията, Авиомузей Бургас ви очаква днес, за да се насладите на разходка из летателните апарати в музея, както и да посрещнем заедно най-светлия християнски празник - Великден. Сред десетте самолетни експоната ще може да разгледате и да се запознаете с историята на легендата Ту -154, както и  Ан - 12 с..

публикувано на 04.05.24 в 10:05

Яйца от екзотични птици боядисват в Зоопарк Бургас

За Великденските празници и в Зоопарк Бургас има специална празнична програма за посетителите. Там ще бъде представена н ай-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и всеки посетител може да се запознае отблизо с редки видове яйца, обагрени в натурални цветове. Едни от най-красивите са тези на..

обновено на 04.05.24 в 09:51

Богата и разнообразна е празничната програма днес в Бургас

Богата и разнообразна е празничната програма за Велика събота днес в Бургас. От 10:30 часа в Етнографска експозиция на РИМ – Бургас ще има Кулинарни демонстрации в етно кухнята. Разбира се днес те са свързани с Великден. Традиционна празнична пита, два пъти премесена, ще направи бургаската журналистка Диана Фъртунова. Ще се боядисват и яйца като..

публикувано на 04.05.24 в 09:10
Снимка: БГНЕС

Велика събота е

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Представители на бургаското православно духовенство ще отслужат Пасхална служба в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“. Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започва в 23:30..

публикувано на 04.05.24 в 07:36
Габриела Руменова

Нелоялните практики на търговците по Великден продължават

Нелоялни практики с цени и етикети наблюдаваме и тази година по Великден, каза Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“. Тя уточни, че и през този празничен сезон има онлайн оферти за козунаци, които често подлъгват потребителите да закупят подобен тип артикул през интернет. Причината е, че няма как да знаем за произхода на..

обновено на 03.05.24 в 12:02

България е на 59-о място в класацията за свобода на медиите на „Репортери без граници”

България се изкачва с 12 позиции до 59-о място в годишната класация за свободата на медиите на „Репортери без граници” (RSF) за 2024 г., публикувана в петък по повод 3 май - световния ден на свободата на печата. Страната ни значително подобрява позицията в глобалния рейтинг, който включва 180 държави. Тя обаче остава на дъното в рамките на ЕС, където..

публикувано на 03.05.24 в 11:35

Десислава Георгиева не приема нито храна, нито вода, на Разпети петък

Разпети петък е най-тъжният ден от страстната седмица и постът е най-строг.  Това коментира журналистът Десислава Георгиева, която всяка година спазва християнската традиция.  Постното време прави християните по-смирени. Въпреки трусовете в Българската православна църква, след смъртта на Патриарх Неофит и преди това на Митрополит Йоаникий, се..

публикувано на 03.05.24 в 10:28