Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От понеделник сгъстяват графика на автобусите в Бургас

“Бургасбус” променя разписанията на градски и междуселищни линии. Това се налага във връзка с частичното разхлабване на противоепидемичните мерки и възстановяването на присъствения учебен процес. 

Затова и от 12.04.2021 г., понеделник се възобновява изпълнението на последните курсове по линии Б11 и Б12, а редовните линии ще се движат с по-учестен график.

От „Бургасбус“ заявиха, че ще продължат да наблюдават пътникопотока и да поддържат постоянна готовност при доказана необходимост да правят нови корекции в графика.

Подробности очаквайте в сайта на дружеството, където промените ще бъдат отразени в страниците на всяка отделна линия:

http://burgasbus.info/burgasbus/?p=11186




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Доц. Светла Далакчиева пред изложбата в музея, която посетителите ще могат да разгледат от днес.

Савани с жирафи, слонове и маймуни: Палеофест в Бургас показва Балканите преди милиони години

"Ще разкажем на какво са приличали Балканите преди няколко милиона години. По това време по нашите земи е имало савани, тук са се разхождали жирафи, слонове, носорози, хищни котки, антилопи, хиени, маймуни." Това разказа в навечерието на "Палеофест Бургас"  главният уредник на Природонаучния музей в града доц. д-р Светла Далакчиева. Тридневният..

публикувано на 28.06.24 в 14:04
снимката е илюстративна

За трудност при изплащане на пенсиите в срок сигнализира омбудсманът на Бургас

За трудност при изплащане на пенсиите в срок съобщава общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев. Той е получил  жалба, че в първия ден за получаване на пенсиите, 07.06.2024 год. от пощенски клон на ул. “Ст. Стамболов“ № 43,  още в 13.45   часа плащането на пенсиите е прекратено, поради липса на средства. В първият ден, по график  в..

публикувано на 28.06.24 в 12:54
снимката е илюстративна

Стартира нова програма за саниране за 12 общини

Всички сгради в Сливен с енергийни обследвания и технически паспорти могат да кандидатстват по нова процедура за саниране, обявиха от община Сливен. Програмата е свързана със засегнатите от трансформацията в Маришкия басейн, а средствата за саниране на многофамилните жилища се очакват от Плана за справедлив преход. Общо 12 общини са предвидени за..

публикувано на 28.06.24 в 12:17

Затварят улици в района на капаните на Северния плаж заради триатлон

За четвърта година Бургас посреща стотици състезатели по триатлон, които ще се борят за призовите места в първото за сезона състезание от календара на Българска асоциация по триатлон. То ще се проведе на 29 и 30 юни . Арена на събитията ще бъдат Северен плаж, алеята към квартал „Сарафово“ и улица „Поморийска“. За безопасно протичане на..

публикувано на 28.06.24 в 12:08

За 4 дни затварят част от улица в "Зорница"

Част от улица в бургаския комплекс „Зорница“ ще бъде затворена за ремонт заради изместване на съществуващ водопровод. Участъкът е от бул. „Димитър Димов“ до кръстовището с подход към бл.43. Пътният участък ще бъде непроходим от 08.00 до 16.00 ч. за четирите дни от 29.06.24 г. до 02.07.24 г. Там се въвежда временна организация за движение в района.

публикувано на 28.06.24 в 11:54

Община Сливен дари 160 хил лв за ремонт на НЧ "Зора-1860"

Първото читалище в Сливен „Зора-1860“ ще получи дарение от 160 хиляди лева от община Сливен за ремонт на театралната зала. Днес местния парламент даде съгласие дарението да бъде извършено.  От близо 40 години ремонт на залата на най-старата културна институция в града не е правен, а седалките не са подменяни от близо 60 години, стана ясно по време..

публикувано на 27.06.24 в 20:00
Снимката е илюстративна.

Над 2 300 000 лева са задълженията към ВиК - Ямбол

Над 2 300 000 лева са задълженията към държавното дружество ВиК в Ямбол. Периодично се правят акции за принудително спиране на водата към некоректни абонати с неплатени високи сметки за използвана питейна вода. Над 2 млн. лева са задълженията на битовите абонати, уточни управителят на ВиК –Ямбол Христина Микуцева и добави, че от началото на годината до..

публикувано на 27.06.24 в 16:51