„От останалото агнешко месо може да направим овчарски пай. Месото така или иначе вече е сготвено, просто можем да добавим повече пролетни зеленчуци – грах или аспержи. След това да го покрием с картофено пюре. Можем да използваме и някакво многолистно тесто и да го запечем. Така ще получим ново ястие. Друг вариант за агнешкото е да го загърнем в някаква пита - хляб или пшенична тортия също със зеленчуци, хумус или млечен сос. Има такова ястие от източната кухня, което се казва шаварма“, обясни тя.
С останалите яйца можем да направим салати, като ги смесим с майонеза, цедено кисело мляко или заквасена сметана. „Друго предложение от източната кухня е да направим къри яйца. В случая се сотират лук, чесън. Добавят се източни подправки като куркума, джинджифил и кимион. Става много вкусно ароматно ястие. Аз задължително слагам и прясна мента, която дава свеж аромат и вкус на всички пикантни подправки“, обясни кулинарния блогър.
Според нея най-удачно за останалия козунак е да го превърнем в пудинг. „Нарязва се на филийки и се залива със смес като за крем карамел от разбити яйца, прясно мляко, захар. Може да се добавят аромати като ванилия, лимонова кора. Ако козунакът е чист и няма пълнежи в него, може да се добавят сушени или пресни плодове като ягоди. Друг вариант е да се направи като бисквитена торта със сладкарски крем. Филийките козунак да се наредят като блатове и между тях да се сложи сладкарския крем. И така да се остави да попие. това е много хубаво и вкусно предложение особено за децата“, обясни тя.
Йоана Петрова е кулинарен блогър от 2008 г. В момента тя е професионален сладкар, и както сама описва себе си „изследовател на храната и нейното приготвяне“. В нейния блог може да научим не само как да приготвяме трудни и интересния ястия, но и да пътешестваме заедно с нея, опитвайки рецепти от целия сват. За себе си казва, че има малка компактна кухня, голяма кулинарна библиотека и огромно желание да приготвя разнообразна храна. Най-важното обаче, което трябва да запомним е да последваме нейния пример, а именно – да приготвяме храна, която да ни е вкусна.
Книжни феи-така определят себе си Ева и Мария. Двете дами битуват в света на децата само със своите малки имена, вълшебният дрескод, с който се появяват на събитията, които организират и книгите, носещи имената им и излезли под щемпела на едноименното бургаско издателство. Рожденият ден на издателството ще бъде отбелязан на 1 юни в..
Два фестивала „Вкус (на) Странджа“ и „Хоро в Странджа“ предстоят тази събота, 31 май в Малко Търново. Те съчетават традиции, аромати и музика и в тях участват майстори на странджанската кухня и фолклорни състави. Подготвили сме пъстър, вкусен и незабравим празник и каним всички да дойдат, за да се повеселим, съобщи Мария..
Започна подготовката на осемнадесетото издание на емблематичния Фестивал на пясъчните фигури в Бургас. Екипът изглажда терена и оформя пирамидите, върху които ще се изграждат пясъчните скулптури. Художниците вече работят по своите проекти, а темата тази година обещава да привлече вниманието както на деца, така и на възрастни. Фестивалът ще бъде..
Томас Гаро е бургаски преподавател, който работи вече 10 години в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Той преподава „Паркостроителство и озеленяване”. Влиза като учител в гимназията, която е завършил, на 25 години и вече има зад гърба си десетилетие стаж в тази професия. И понеже е човек с..
Вениамин е талантлив, можещ, търсещ изпълнител, който тепърва ще покорява сцени, не само у нас, но и по света. Младият бургазлия спечели 13- тото издание на предаването „Като две капки вода“ и казва че е сбъднал една от мечтите си. Той има опит с телевизионните формати – преди е участвал в две музикални предавания и дори стигна..
Сопраното Пламена Гиргинова е родена в София. Завършва Първа немска гимназия. След повече от 10 години като хорист и солист на Детския хор на Българското национално радио, тя започва да учи класическо пеене в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. Мила Дюлгерова и завършва с магистърска степен и..
Инициативата цели да привлече вниманието към оцеляването на едни от най-древните същества на нашата планета, които са считани за символ на дълголетие, мъдрост и богатство. По този повод единственият център за спасяване на сухоземни костенурки у нас прави благотворително костенурково парти в неделя, 25 май от 11 часа. Събитието ще се проведе в..
Два фестивала „Вкус (на) Странджа“ и „Хоро в Странджа“ предстоят тази събота, 31 май в Малко Търново. Те съчетават традиции, аромати..
Книжни феи-така определят себе си Ева и Мария. Двете дами битуват в света на децата само със своите малки имена, вълшебният дрескод, с който..