Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 момичета на кастинга за "Кралица на Бургас 2021"



14 момичета предстои да бъдат избрани за участие в предстоящото издание на конкурс за красота „Кралица на Бургас“. Събитието ще е на 6 юни. Това ще е десетото му издание.

„Кастингът за предстоящата надпревара се проведе този петък. Явиха се над 30 момичета и изборът ни все още продължава. Много съм доволна, че имаме много високи момичета, възрастта е от 16 до 24 години. Всички, които се явиха учат в престижни университети или в елитни гимназии. Всяка има свое излъчване, трудно ще е на журито да избере само една победителка!“, съобщи Ваня Кирова организатор и лицензиант на конкурса.

Организаторите на „Кралица на Бургас 2021“ обещават и тази година едно истинско модно събитие. В конкурса ще бъдат представени уникални официални тоалети на един от най- известните в България дизайнери Стоян Радичев. Подготвена е и интересна програма, както и уникална хореография, за която ще се погрижи ръководителя на танцова школа „Естрела“- Олга Мохова.

Входът за конкурсът "Кралица на Бургас е свободен. Престижният конкурс ще е в Летния театър на 6-ти юни от 20.30 ч.

повече за предстоящото светско събитие и какво е било представянето на Мария Бакалова  в конкурсите за красота по морето може да чуете в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сливен събра любители и собственици на американски возила

Сливенското летище „Бършен“ събра днес собственици и любители на американски возила-редки и екзотични автомобили, мотори, пикапи, джипове и други от всички епохи. Стартът на събитието даде заместник-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който бе сред гостите. Той приветства с „Добре дошли!“ организаторите, участниците и гости на..

публикувано на 30.06.24 в 16:05

Росина Генчева представя дизайнерски огледала в Бургас

"Огледалце, огледалце, кажи коя е най-красива на света?", попитала мащехата огледалото, а отговорът не й харесал. Огледалото освен образа ни, отразява и самооценката ни. Превърнало се е във важна част от бита ни без която не можем. Изложба на дизайнерски огледала дава нова интерпретация на традиционния аксесоар. Росина Генчева е създател на..

публикувано на 30.06.24 в 09:02

Първи "Палеоуикенд" в Бургас до 30 юни

Днес е втория ден от първото издание на Палеоуикенд в Бургас. Лекции, изложби и открити уроци по рисуване ще пренесат всички жители и гости на града с машина на времето хилядолетия назад. Ще научите интересни неща за видовете фосили, динозаврите, произхода на африканската савана и още много. Савани с жирафи, слонове и маймуни: Палеофест в..

обновено на 29.06.24 в 07:50

Реставрираха стара сграда на ул. "Фердинандова" в Бургас

Стара сграда на  ул. „Фердинандова“ в Бургас е изцяло реставрирана, съобщават от Община Бургас.  Преди това тя беше в лошо състояние. Поради тази причина Общината е издала предписание преди няколко години. Собствениците на сградата са я възстановили изцяло със собствени средства.  От Община Бургас посочват, че имат готовност да съдействат при..

публикувано на 27.06.24 в 15:12

Бургаският жаргон на Митко Иванов отново среща читатели

Второ допълнено издание на книгата на Митко Иванов „Бургаският жаргон до 1989“   ще бъде представено от 18.30 часа в двора на Регионалната библиотека в Бургас. Изданието е богато илюстрирано с документални снимки, към него има и речник. Над 350 думи, които носят специфичния дух и атмосферата на морския град и неговите хора, допълват..

обновено на 26.06.24 в 12:15

Арменски специалитети в етнокухнята на бургаския музей

Пред многобройна публика в двора на Етнографския музей днес бе направена демонстрация на арменска кухня. Събитието е част от инициативата Етнокухня на регионалния музей и е свързано с проекта „Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“. В него Църковното настоятелство към Арменската апостолическа православна църква „Сурп Хач“ е партньор на..

обновено на 25.06.24 в 15:43

Еньовденски венец от 77 билки и половина, сплете Етнографският музей в Бургас

Голям Еньовденски венец от 77 билки и половина, сплете Етнографският музей в Бургас, спазвайки традицията. Деца и възрастни минаха през него три пъти за здраве.  Вярва се, че на този ден от годината слънцето свети и топли по един особен начин, а магическата сила на билките е най-силна рано сутрин.  Затова и преди първите лъчи на..

публикувано на 24.06.24 в 15:31