Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Бургас

Снимка: БНР бургас

Във връзка с разработването на План за интегрирано развитие на община Бургас  (ПИРО) за периода 2021-2027 г. на 21 май, петък, от 10.00 часа ще се проведе обществено обсъждане за представяне пред широката общественост на предложенията за визия, цели и приоритети в развитие на община Бургас до 2027 г.

Целта на обсъждането е да бъде чуто мнението на максимално голям кръг от заинтересовани страни в процеса на структуриране на целите пред развитието на общината, така че да бъдат решени основни проблеми чрез максимално използване на съществуващите възможности.

Предвид спазване на противоепидемичните мерки и забраната за организиране на мероприятия на закрито, общественото обсъждане ще се проведе онлайн чрез платформата Zoom (https://zoom.us/download ).

Необходимо е предварително (в срок до 12:00 ч. на 20.05.2021 г.) да заявите участието си на ел. поща: piroburgas@abv.bg, като посочите име, институция, която представлявате и ел. поща, на която да изпратим линк за провеждане на събитието, чрез който ще можете да вземете участие онлайн.

За всички, които няма да имат възможност да присъстват на обсъждането, могат да разгледат публикуваните материали на страницата на Община Бургас (https://www.burgas.bg/bg/plan-za-integrirano-razvitie-na-grad-burgas-v-perioda-2021-2027) или директно да отворят приложението https://arcg.is/1nW4Pb и да изпратят своите препоръки и мнения на ел. поща: piroburgas@abv.bg.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Момиченце напусна само детска градина в Бургас, жена го върна

Момиченце от детска градина в Бургас бе намерено само в двора на учебното заведение и върнато от случайна жена.   Тя самата публикува в социалните мрежи снимка на детето, водейки го за ръка. По думите й момиченцето плачело и търсело майка си. Жената го върнала обратно в градината, малко преди детето да излезе от входната врата на..

публикувано на 11.06.24 в 18:13

Температури от 37-38 градуса на сянка измериха в Ямбол

Температурите в Ямболско достигнаха в следобедните часове 37-38 градуса на сянка. От Центъра за спешна медицинска помощ не отчитат повишен брой повиквания, заради горещините, но съветват да се избягва престоят на слънце. Централните улици опустяха, а малкото престрашили се да излязат избягват да се покажат на слънце. „Много е горещо, юни..

публикувано на 11.06.24 в 16:46
Венеция Караманова и Детският радиохор

Венец от рози и сакура с Детския радиохор в Долината на розите

Концертът „Венец от рози и сакура“ на  Детския радиохор огласи Долината на розите. Маестра Венеция Караманова беше подготвила програма от български и японски песни, посветени на цъфналите рози и цъфналите вишни. На Амфитеатър „Дамасцена“ прозвучаха пиеси от едноименния албум, който БНР издаде в партньорство със сдружение „Ангелогласно детство“ и..

публикувано на 11.06.24 в 15:20

Предоставят държавен имот за културен дом с площадка в с. Равадиново

Имот държавна собственост се предоставя безвъзмездно на Община Созопол. Той се намира в с. Равадиново на площ от 2890 кв.м. Там ще се изгради нова сграда за културен дом и пенсионерски клуб с  голяма зала за концертни изяви и събрания.  Пространството дава възможност местната администрация да направи облагородяване и детска площадка, като..

публикувано на 11.06.24 в 13:46

Бургаската пожарна е в готовност за пожароопасния сезон

Пожароопасният сезон започна, предстои жътвената кампания, а днес се очакват високи температури. Няколко са местата с по-голяма концентрация на пожари в региона. Началникът на Областната служба по пожарна безопасност и защита на населението - комисар Николай Николаев посочи, че местата, които следят с особен интерес и където има най-много пожари са..

публикувано на 11.06.24 в 12:47

Ремонтират пътя Сарафово - Бургас от „тромпета“ до гробищния парк

Започва ремонт на пътя кв. „Сарафово“ - Бургас в участъка между пътния възел тип „тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, информират от Общината. Оттам уточняват, че р ехабилитацията на пътната отсечка започва в този момент, тъй като сега е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата. Първоначално ремонтните дейности ще се..

публикувано на 11.06.24 в 12:23

Забраняват се автобуси по улица "Мусала" в Поморие

На улица „Мусала“ в квартал „Свети Георги“ – Поморие се въвежда забрана за движение на автобуси, с изключение на тези, които обслужват градския транспорт. Настоящият проект е изготвен след провеждане на обществено обсъждане и при спазване на необходимите законови изисквания. Целта на представената разработка е да се подобри организацията и..

обновено на 11.06.24 в 10:48