Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира събирането на средства за паметник на бургаските медици

Община Бургас откри банкова сметка, на която всеки, може да подпомогне изграждането на паметник на бургаските медици, загубили живота си в борбата с К-19

Вече има изготвен проект на скулптурата. Неин автор е известният бургаски творец Никола Станчев. Избрано е и място. Паметникът ще бъде разположен пред Хирургическия корпус на УМБАЛ Бургас.

Първите финансови дарения в подкрепа на инициативата също са направени. Те дойдоха от лекари и ръководители на медицински заведения, които още тъжат за своите колеги, загубили живота си през миналата и в началото на тази година.


ОБЩИНА БУРГАС

IBAN: BG08SOMB91308424151744

БАНКА: ОБЩИНСКА БАНКА АД 

BIC: SОMBBGSF

Вид плащане: 445100

Основание за плащане : Дарение за паметника на медиците


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Паметник на медиците ще има пред УМБАЛ-Бургас

Първият в България монумент в признателност към медиците и тяхната благородна професия ще бъде пред УМБАЛ-Бургас. Единственият в столицата докторски паметник е в почит  към лекарите, загинали в Руско-турската война. Проектът е на скулптора..

публикувано на 16.04.21 в 12:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха реставрираната къща музей на Добри Чинтулов в Сливен

Къщата музей „Добри Чинтулов“ беше открита с официална церемония след реставрационните дейности предприети от община Сливен. Реставрацията е част от Интегрирания проект за развитие на туризма и подобряване на културната и историческа инфраструктура в..

публикувано на 25.10.24 в 15:07

Ремонтират Археологическия музей в Бургас с пари от Министерството на културата

Проект за изготвяне на цялостен ремонт на сградата на Археологическия музей в Бургас е одобрен за финансиране от Министерството на културата. Планира се да се проектира цялостен ремонт на покрива, фасадите и вътрешните помещения на сградата; да се..

публикувано на 25.10.24 в 12:23

Превръщат старата градина в кв "Черно море" в модерен детски дом

Превръщат старата детска градина в кв Черно море в модерен детски дом. Такава идея има община Бургас, а общинските съветници от постоянната Комисия по образование и вероизповедания към Общинския съвет я приеха единодушно. Сградата в момента е..

публикувано на 25.10.24 в 11:00

Авария спря топлата вода в част от к-с "Славейков"

Без топла вода са част от абонатите на „Топлофикация“ в бургаския комплекс „Славейков“, съобщиха за БНР Бургас от дружеството. Причината е авария. Топлоподаването е спряно от снощи в някои от блоковете, намиращи се в началото на комплекса. То ще бъде..

публикувано на 25.10.24 в 08:49

Малко Търново празнува Освобождението си

111 години от Освобождението на Малко Търново и Странджанския край ще бъдат отбелязани днес, 25 октомври с празнична програма. На този ден по традиция малкотърновци отдават почитта си към загиналите за свобода. В 11.00 ч. на площад..

публикувано на 25.10.24 в 08:00

Празникът на тиквата в Бургас с поглед към полезните свойства на "царицата на есента"

Тиквеник, мъфини с тиква и други подобни кулинарни изкушения бяха част от празника, посветен на най-популярния есенен плод, организиран в централния пазар в Бургас. Посетителите имаха възможност да си направят селфи с тиква, както и да опитат..

публикувано на 24.10.24 в 17:48
Ивайло Иванов

Увеличават целевата помощ за отопление догодина

С 21% ще бъдат увеличени средствата за целевата помощ за отопление през следващата година, съобщи в ямболското село Скалица социалният министър Ивайло Иванов и напомни, че крайният срок за подаването на заявления за отпускане на средства този сезон..

публикувано на 24.10.24 в 16:41