Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По повод Деня на детето

„Изгрев парк фест – 101 слънца“ усмихна десетки деца за 1 юни

БНР - Бургас беше медиен партньор на празника



Много смях, музика и забавления имаше в парк „Изгрев“ в днешния следобед по повод 1 юни. Десетки деца с техните родители, баби и дядовци празнуваха Деня на детето. Това бе четвъртото издание на феста, който се организира от читалище“Изгрев“. БНР - Бургас бе медиен партньор на инициативата.

Акцент в програмата бе награждаването на участниците в конкурса „Моята мечтана история с...“ и премиера на книгата „Формула за щастие“, която включва 10 – те творби наградени в него. Александър Димитров, ученик от ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията” получи специалната награда за творбата си „Малкият принц и аз”.

„101 слънца бяха с нас в този ден и празникът се получи! Богатата програма е благодарение на децата от училищата и детските градини в комплекса. Група „Изгревчета“ изпяха най – хубавите си песни, децата творци написаха най – хубавите си истории, добавихме забавления и игри, фолклорни песни и танци и феста се случи, отново пъстър и надявам се забавен за всички“, каза секретарят на читалището Кристина Атанасова.

По време на празника се проведоха майсторски класове по творческо писане с ръководители Марияна Рачева от БНР – Бургас и Елена Стойчева, автор на книгата „ Шивачът на времето“. Състоя се и ателие по рисуване. Децата можеха да се снимат в забавна фотосесия с аксесоари от проекта „Формула за щастие“, имаше библиотека на открито, игри с награди за най – атрактивните домашни любимци и зумба танци.

С преки включвания БНР – Бургас направи слушателите си съпричастни на „Изгрев парк фест – 101 слънца", като ги срещна с интересни участници в инициативата.

В празника участваха деца от СУ“Д. Чинтулов“, ОУ „Св. КЛ. Охридски“, ОУ „Г. Бенковски“, които се представиха с танци, песни и интересни изненади. В изложба на открито бяха показани рисунки на малчуганите от детските градини в комплекса и ЧОУ „Д-р М.Монтесори“.   
 
повече може да чуете в звуковия файл:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Искат друг управител на общинската фирма "Гробищни паркове" в Сливен

Удължаването на договора на управителя на общинската фирма „Гробищни паркове" в Сливен от Общинския съвет с още три години, доведе до недоволството на част от траурните агенции в града. От трибуната на Общинския съвет Христо Кабранов, управител на агенция обяви, че гробищните паркове са в лошо инфраструктурно състояние, служителите правят своеволия и,..

публикувано на 23.05.24 в 18:23
снимката е илюстративна

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк“ и „Мари Кюри“. Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала..

публикувано на 23.05.24 в 18:19

Ето кой проект спечели конкурса за издигането на кръст в Созопол

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса „Монумент християнски кръст и парково пространство около него в гр. Созопол“, организиран от сдружение с нестопанска цел „2600 години Созопол“. Мястото – лесопарк „Санта Марина“ е одобрено от Общинския съвет в Созопол и благословено от Сливенския митрополит . „Това е най-силният символ на..

публикувано на 23.05.24 в 18:11

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12