Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ватерполистите на „Черноморец“ с бронз от държавното първенство U19

Снимка: Община Бургас

Юношите старша възраст на „Черноморец“ завоюваха първите медали през настоящия сезон в родната водна топка. Те спечелиха бронза от държавното първенство U19. 

В малкия финал за бронза момчетата на треньора Петър Йонов победиха „Аква Спорт“ с категоричното 12:6 /2:2; 2:0; 2:3; 6:1/. Ден по-рано, в полуфинала срещу „Черно море“, бургаският тим отстъпи с гол пасив – 13:14 /3:3; 4:4; 2:3; 4:4/. Двубоят бе много оспорван, като секунди преди края на срещата варненци вкараха победното си попадение. По-рано гол във вратата на „моряците“ пък не бе зачетен от реферите.

За голмайстор на държавното първенство за възрастта бе отличен Виктор Узунов.

Титлата спечели „КПС Варна“, който във финала победи „Черно море“ с 10:6, а преди това се справи и с четвъртия в класирането „Аква Спорт“ с 15:7.

Този уикенд, на 12 и 13 юни, предстоят да се изиграят мачовете от Суперфинала на държавното първенство за мъже. На полуфинала в събота „Черноморец“ излиза срещу „Аква Спорт“, другата двойка е „Локомотив НН“ – ЦСКА. В неделя са мачът за 3-4 място и финалът за титлата. Двубоите са на плувен комплекс „Приморски“ във Варна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първото издание на плувен маратон „Царево“ ще се състои на 13 юли

Горещ спортен уикенд очаква туристи и местни в Царево през юли. Първото издание на плувен маратон „Царево“ ще се състои на 13 юли, съобщиха от общината. Мястото е пристанище „Мичурин“. Плувният маратон е ще е част от събитието „Царево спортува“, което ще се проведе между 12 и 14 юли. Спортният уикенд предвижда и много..

публикувано на 13.06.24 в 15:25

Кметът Димитър Николов награди шестима бургаски спортисти

Кметът Димитър Николов награди шестима бургаски спортисти за постигнатите успехи по време на участията им в международни състезания. „Гордея се с вашите успехи и високо ценим усилията и труда, които влагате. Вие носите гордост и чест за нашия град. Ще се стремим да ви помагаме и подкрепяме и в тренировките и в участието на големи национални и световни..

публикувано на 13.06.24 в 15:23

17-годишната Пламена от Бургас е двукратен световен шампион по брейк танци

Пламена Георгиева от Бургас се превърна в двукратен шампион по брейк танци в категорията девойки до 18 години. На Световното първенство в Любляна, тя надигра своите съпернички, които са били над 60. Пламена, с псевдоним Fire Bird , е част от „Black Style Squad“, които от години са водещи брейк танцьори в Бургас и региона. На тях им..

обновено на 13.06.24 в 13:07

„Ченгене Скеле“ бе домакин на крос триатлона „Лъвско сърце"

Културно-туристическият комплекс „Ченгене Скеле“ бе домакин на едно от най-мащабните спортни събития в България. За четвърта поредна година в парк „Росенец“ се състезаваха над 600 триатлонисти от страната и чужбина, които премериха сили в Олимпийския крос триатлон „Лъвско сърце”.  Триатлонът се организира от Сдружение ,,Лъвско сърце’’, в партньорство със..

публикувано на 12.06.24 в 11:59

Сувенирна топка на Христо Стоичков ще бъде разиграна на благотворителен търг в Бургас

22 отбора от пет държави ще се включат на 14 и 15 юни в Спортен комплекс "Славейков" в традиционния благотворителен турнир по футбол, в подкрепа на децата на загинали служители на МВР. Турнирът е част от спортния календар на Община Бургас и Международната полицейска асоциация (ИПА). Международното участие включва два отбора от Румъния, и по един от..

публикувано на 11.06.24 в 10:41

Хандбалният отбор на ОУ „Елин Пелин“ е национален шампион при момчета 5. – 7. клас

Отборът на бургаското училище OУ „Елин Пелин“ стана шампион във финалния етап на Ученическите игри по хандбал 5. – 7. клас в град Кубрат. Момчетата с ръководител Ваня Чекичева се класираха първи в надпреварата след много трудни и оспорвани мачове. Те заслужено спечелиха първото място, побеждавайки на финала отбора на СУ „Христо Ботев“ - гр. Кубрат. На..

публикувано на 10.06.24 в 13:17

Бургаски състезатели по спортна акробатика със злато на Държавно първенство

Младите таланти на Бургас по спортна акробатика от СКА "Акро-Джъмп" спечелиха 1-во и 2-ро място отборно на Държавното републиканско първенство за 2024 г. Момичетата станаха първи на отборното - Антоанета Бурделова, Константина Танева, Пресияна Янева, Лора Богданова и Крисия Станкова, а втори момчетата Йоан Карталов и Борис Братоев. Антоанета Бурделова..

публикувано на 10.06.24 в 13:12