Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 28 юли

Подслушването продължава да вълнува целокупният български парламент. Стотици граждани са били подслушвани, твърди вътрешният министър и обеща доказателства. Което за пореден път неглижира хората от селата. Само да не се окаже накрая, че (ако е) е хабен ресурс, държавен, за да слушаш рецепти за кьопоолу и съвети за избелване на прането. И да се върнем към онзи стар виц, в който един се обадил в МВР и попитал:

-  Извинете, още ли предлагате услугата преслушване на СРС?

-  Да, господине.

-  Бихте ли ми казали, жената, като ми звънна по телефона, колко килограма домати ми каза да купя?

След малко от МВР връщат обаждането:

-  Господине, два са килограмите. Но не са домати, а са картофи; не е жена Ви, а тъщата Ви и не Ви се е обадила по телефона, а се е провикнала през балкона.

И така, в шеги и закачки, минава поредният усмихнат ден на територията, както се шегува един известен бургаски ресторантьор. Така започва и следобедната ни среща в предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – за и против задължителната ваксинация – мненията на граждани и на заети в туристическия бранш

-  В коментарната ни рубрика – войната на таралежите или престрелките по оста Рашков – Гешев – Борисов

-  След 17 ч. – комисия за казуса „Росенец“ започна днес работа в Народното събрание – отзвук от нея.

-  Община Айтос ще заложи в бюджета  си за следващата година средства за подпомагане на  семействата с репродуктивни проблеми.

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за новините от минало време.

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Ден до пладне“ на 21 септември:

След летните жеги поемаме по-свеж въздух, който идва и с по-ниските температури за септември. Днес се очаква температурата на въздуха в Бургас да бъде до 24 градуса. А иначе остава по-малко от седмица до началото на предизборната кампания за седмите предсрочни избори за Народно събрание.  От днес обзорното седмично предаване на БНР Бургас е отново..

публикувано на 21.09.24 в 08:54

Завърши ремонтът на южната част на Новоселски мост в Сливен

Приключи ремонтът на Новоселски мост в южната му част, който Община Сливен започна през лятото. Дейностите се наложиха след установено компрометиране на пешеходната зона. Разрушена беше и бетоновата настилка под тротоарната площ, което представляваше опасност както за пешеходците, така и за конструкцията на съоръжението заради дупки и пропадания...

публикувано на 21.09.24 в 07:53

Ще стане ли "Капката" в Поморие парк и полуподземен паркинг?

Изграждането на градски парк и полуподземен паркинг обсъждат в Поморие. Теренът от 6.5 декара се намира между улиците „България“, „Митрополит Климент“ и „Александър Батенберг“ в квартал „Малко солено езеро“. След публичното ме представяне, проектът е качен на сайта на Община Поморие и тече срокът от 30 дни до 11 октомври, в който се приемат мнения..

обновено на 20.09.24 в 20:49

Хората с изгорели къщи във Воден ще имат сглобяеми домове до януари

До януари 2025 година домакинствата с изгорели къщи при юлския пожар в село Воден ще могат да получат нови сглобяеми къщи – прогнозира кметът на Болярово Христо Христов след днешното заседание на Общинския съвет.  Дотогава тези, които нямат друга възможност, ще живеят в предоставените им фургони.  Нови сглобяеми къщи са заявили 10 от..

публикувано на 20.09.24 в 19:40

Кмет и посланик обсъдиха интеграцията на украинската общност в Бургас

Кметът Димитър Николов и посланикът на Украйна у нас Н. Пр. Олеся Илашчук обсъдиха интеграцията на украинската общност в Бургас. На срещата присъства и почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов.  Украинският дипломат изрази благодарностите си към активната политика на Община Бургас за приобщаването на децата от украински семейства. Те вече..

публикувано на 20.09.24 в 18:56

7 са кандидатите за генерален директор на БНР

Седем кандидати са подали документи за участие в процедурата за избор на генерален директор на БНР, съобщава Съветът за електронни медии (СЕМ). По реда на приемане това са Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова, Маргарит Русев, Ива Дойчинова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов. СЕМ ще оповести допуснатите до процедурата лица в срок до 10..

публикувано на 20.09.24 в 18:00

Активни потребители: Ежедневни са сигналите за отказ от страна на магазини за разплащане чрез ПОС терминал

Ежедневие са сигналите за отказ от страна на магазини за разплащане чрез ПОС терминал, заяви изпълнителният директор на "Активни потребители" Богомил Николов. "Много хора не могат да разберат поведението на търговците в такива ситуации. Няма нормативно задължение търговците да използват една или друга форма на плащане. Те са свободни да..

публикувано на 20.09.24 в 15:50