Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци раздават вода в жегите

Снимка: БГНЕС

Община-Бургас и БЧК ще разкрият пункт за помощ и за раздаване на минерална вода до Часовника. Причината са високите температури – над 34 градуса, които ще се задържат до края на седмицата.

Пунктът до Часовника ще бъде отворен днес и утре от 11.00 до 12.30 часа. Той ще се обслужва от доброволци на БЧК – Бургас, които при необходимост ще мерят кръвно налягане на хората.

Общинската администрация остава в контакт с метеорологичните служби, от които ще получава седмична прогноза и при ново завишаване на температурите над 35 градуса, отново ще бъде откриван пункт на Часовника.

Община Бургас призовава гражданите да спазват съветите на специалистите в горещите дни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

РЗИ ще контролират продажбата на райския газ

Екипите на Районните здравни инспекции (РЗИ) ще контролират продажбата на райския газ, обяви служебният министър на здравеопазването Галя Кондева след като тази седмица парламентът забрани продажбата му на непълнолетни чрез промени в Закона за здравето. Тя обясни: "Забраната беше регламентирана до 18 години в действащото преди промяната в Закона за..

обновено на 28.09.24 в 20:15
Д-р Николай Брънзалов

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на Българския лекарски съюз (ОБНОВЕНА)

Д-р Николай Брънзалов е новият председател на Управителния съвет (УС) на Българския лекарски съюз (БЛС). Това решиха делегатите на 77-ия редовен отчетно-изборен събор на БЛС, съобщи пресцентърът на организацията.  Той е бил предпочетен пред другия кандидат - бившия служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев.  За д-р Брънзалов са гласували 252..

публикувано на 28.09.24 в 16:02

Осветяват в златно моста на Бургас в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания

Бургаският мост ще бъде осветен в златно тази вечер и утре в подкрепа на децата с онкохематологични заболявания, съобщи Община Бургас. Септември е международно признатият месец за осведоменост за рака в детска възраст. Годишната възможност да се разкаже на обществото за въздействието на тази болест върху децата и техните семейства.   За да се насочи..

публикувано на 28.09.24 в 10:20

Българският лекарски съюз избира нов председател

В рамките на 77-мия отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз, който ще се проведе в Пловдив, ще се състои избор за председател на съюза. Вторият мандат на сегашния председател на Съюза д-р Иван Маджаров изтича и по устав той няма право да участва в надпреварата отново.  До момента са ясни две кандидатури  - тази на бившия здравен министър от..

обновено на 28.09.24 в 10:04

Рекорден брой случаи на удавяне през лятото отчита УМБАЛ - Бургас 

Рекорден брой водни инциденти през изминалото лято са завършили фатално, отчита УМБАЛ - Бургас.  48 смъртни случаи вследствие на удавяне показва отчетът на Отделението по съдебна медицина. Това е с десет души повече, отколкото през лятото на 2023 г. и предишни години. Ако данните се разделят на броя дните в активния сезон - юли и август, това означава..

публикувано на 27.09.24 в 10:51

Безплатни кардиологични консултации в Световния ден на сърцето в Бургас

В неделя-29 септември, е Световният ден на сърцето и по този повод за пореден път Община Бургас и Сдружение „Младите лекари“ организират здравен пункт, на който безплатно бургазлиии могат да си измерят кръвното налягане и се консултират по здравни теми с лекари. На място ще има кардиолози, пулмолози и ендокринолози, съобщи за БНР Бургас  д-р Диян..

обновено на 27.09.24 в 09:42

Разследва се случай на лекарска небрежност в гинекологична клиника в Сливен

Окръжната прокуратура в Сливен разследва случай на лекарска небрежност в частна гинекологична болница САГБАЛ „ЕВА”, довела до смъртта на бебе в утробата на майка си. Образувано е досъдебно производство.  За случая съобщиха адвокатите на 31-годишната родилка. Жената е била с четвърта бременност, а детето доносено. По случая се самосезира и..

публикувано на 26.09.24 в 18:33