Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойно повече документи за самоличност се издават в Сливен

Снимка: БГНЕС

Двойна  натовареност на сектор „Български документи за самоличност“ за месец август отчитат от ОДМВР Сливен. През този период служителите са работили по 10 часа без прекъсване всеки работен ден. 

Средно по 120 заявления на ден за издаване на лични документи са приемани в сектор „Български документи за самоличност“ в Сливен през август. Издадени са 3 667 лични карти и 2 218 паспорта. През останалите месеци на годината дневният прием на заявления е средно 70 за лични карти и 50 за паспорти. До края на 2021 година изтича валидността на 11 623 лични документа. През 2022 година подлежат на подмяна 12 793 лични карти и 10 938 паспорта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ученици преди изпит.

Успехът на бургаските десетокласници е над средния за страната, но и те са с тройки по математика

Успехът на бургаските десетокласници от националното външно оценяване е по-висок от средния за страната , съобщиха от Регионалното управление на образованието, след като по-рано през деня Министерството на образованието и науката представи анализа си на общите резултати. Най-отчетлива е разликата по информационни технологии и дигитални компетенции..

публикувано на 26.06.24 в 14:59

Енергийна общност, с участието на граждани, изгражда ВЕИ на плувния комплекс в "Славейков"

Тази седмица община Бургас ще обяви покана за включване в гражданско сдружение „Енергийна общност“.  В него с парична вноска могат да участват физически и юридически лица. Целта на дружеството е изграждане на фотоволтаична централа, чиято електроенергия общината ще изкупува за нуждите на плувния басейн в к-с „Славейков“. Иновативният проект в..

публикувано на 26.06.24 в 14:13

Вероятността от пожари е по-голяма в западната част на Странджа

В западната част на Странджа, общините Болярово и Средец вероятността от горски пожари е по-голяма и има нужда от по-специално внимание, смята Владимир Димитров от сдружение "Зелена Странджа". Останалата част от планина е по-влажна и там рядко се случват пожари. Според него обаче държавата не прави достатъчно, за да превантира пожарите у нас.  "..

публикувано на 26.06.24 в 13:00
Кандидат-студенти на изпит.

Таксите в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се увеличават с до 50 лева

Увеличение с 50 лева на годишните такси за обучение в повечето бакалавърски специалности на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ предвижда проект за решение на Министерския съвет за таксите за кандидатстване и обучение в държавните ни университети и висши училища. В специалности с пренасищане на пазара на труда с кадри – като „Икономика“ – е..

публикувано на 26.06.24 в 10:49

Кв. Русалка в Свети Влас ще е без вода до 15 часа

До 15 часа ще бъде спряно водоподаването в кв. Русалка в Св. Влас, съобщават от водното дружество в Бургас. Там се работи по свързване на ВиК връзки. В Бургас без вода от 9 до 17 часа са живущите на ул. "Гладстон" в участъка между ул. "Самуил" и ул. "Княз Борис" и на ул."Любен Каравелов" в участъка между ул. "Гладстон" и ул. "Шейново" . Там се..

публикувано на 26.06.24 в 09:34

Затварят части от ул. „Чаталджа“, ще се работи нощем

Във връзка с изграждане на промишлен водопровод под ул.„Чаталджа“ и необходимостта от прокопаване на улицата, от община Бургас информират, че в пет вечери ще бъдат затваряни участъци от нея. На 26 юни няма да се движат превозни средства в отсечката от ул. „Осогово“ до ул. „Мургаш“.  На 27 юни се затваря зоната от ул. „Мургаш“ до ул. „Ген. Вл...

публикувано на 26.06.24 в 09:17

Дадоха зелена светлина за изграждане на две кръгови кръстовища в Меден рудник

Общинският съвет даде зелена светлина за изграждане на две нови кръгови кръстовища в жк "Меден рудник". Съветниците одобриха изменение на регулационните планове на зона „А“ и зона „Д“ и регулационния план на Промишлена зона „Юг – запад“, за да може да се обособяват новите съоръжения. Първото кръгово кръстовище ще бъде на пресечката на бул. „Захари..

публикувано на 25.06.24 в 16:43