Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират пътя около кръговото кръстовище на Равда

Снимката е илюстративна.

Ремонтни дейности се извършват по пътя между Слънчев бряг и Бургас в участъка на кръговото кръстовище на Равда, старият път на Ахелой. Това съобщават от АПИ.

Движението в района трябва да се осъществява внимателни. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

Ремонтът ще продължи до 4 октомври. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Томина неделя е, последният ден от Светлата седмица

Днес е Томина неделя - с нея за православните християни завършва Светлата седмица. В първата неделя след Великден православната църква почита паметта на апостол Тома - един от 12-те Христови ученици, наричан Тома Неверни, тъй като се съмнявал във Възкресението. Апостол Тома е наричан неверни, защото когато мълвата за изчезналото от пещерата тяло..

публикувано на 12.05.24 в 08:53

Фестивал на хвърчилата за 17-тия рожден ден на Зелена Странджа

С фестивал на хвърчилата днес ще бъде отбелязан 17-тият рожден ден на Зелена Странджа. Празникът ще събере желаещите да се включат на хълмовете над квартал Банево в Бургас, носещи името Трите сестри. Сборният пункт е на площадката на селото, пред църквата в 11.00 часа.  Маршрутът, който ще бъде изминат пеша до върха, е общо 5 км. Той..

публикувано на 12.05.24 в 07:55

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата Болярско и Бояджик. Лошото състояние на пътя срещу недоволството на хилядите жители от региона, стигна до блокадата на пътя.  Участъкът е с дължина около 8 км и по него всекидневно..

публикувано на 12.05.24 в 07:52
Снимката е илюстративна

АПИ: До обяд движението при км 263 на АМ "Тракия" в посока София е в аварийната лента

До 12 ч. днес движението при км 263 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в аварийната лента поради ремонтни дейности, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. 

публикувано на 11.05.24 в 10:33
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

Православната църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий

Българската православна църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий. В епархиите в цялата страна се отслужват празнични литургии. Двамата братя са канонизирани като светци в края на девети век за превода и популяризирането на Библията и за разпространяване на християнството сред славяните. Първите сведения за празника са на Неофит..

публикувано на 11.05.24 в 09:25

В родното село на Стефан Караджа отбелязаха 184 години от рождението му

На Стефан Караджа - един от най-бележитите български герои беше посветен днешният ден в родното му село Стефан Караджово. Тук все още пазят родната му къща, която днес е превърната в музей, паметник на културата от национално значение. В местната над 250-годишна църква е съхранен и котелът, в който е кръстен Стефан Тодоров Димов. Цветя красят и първия..

публикувано на 11.05.24 в 08:42

В Ямбол РЗИ ще проверява обработените терени срещу кърлежи и комари

От Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще направят проверки в петте общини на областта  за извършените обработки на тревни  и водни площи срещу кърлежи, комари и гризачи. Със затоплянето на времето и зачестилите валежи са се увеличили сигналите за наличие на кърлежи в паркове и затревени блокови пространства, оплаквания има и  за големи популации..

публикувано на 11.05.24 в 07:20