Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски каратеки заеха 1-во отборно място на ката и 2-ро на кумите

Снимка: Община Бургас

Бургаските каратеки от СК "Киокушин Спирит" грабнаха 1-во отборно място на ката и 2-ро отборно място на кумите на традиционното двудневно състезание, организирано от Българската киокушин асоциация – ИКО България и Спортен карате клуб „ИЧИ ГЕКИ Варна“, с треньор световният шампион Шихан Емил Костов. Състезанието се проведе на 23-ти и 24-ти октомври в град Кранево.

Първият ден мероприятието започна с Първенство по ката и кумите за възрастовите групи от 5 до 11 години включително, а вторият продължи с 17-тото Държавно Първенство за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани – на категории, където съответните възрастови групи се съревноваваха и в двете дисциплини – кумите и ката.

В състезанието, което бе официално открито от Председателя на БКА – ИКО България – Световния Шампион Шихан Емил Костов, взеха участие около 140 каратеки от различните клубове в страната, членове на Асоциацията.

От Бургаския клуб „КИОКУШИН СПИРИТ“, с треньор Световната Шампионка по ката – Сенсей Гергана Апостолова-Костова, взеха участие 35 състезатели, като призови места при различните дисциплини, възрастови групи и категории заеха:

Първенство по кумите

I Микаела Николова

I Мария Мустакерова

I Игор Пейчев

I Любомир Янев

I Арина Попова

I Гергана Янева

I Стратимир Стратиев

I Динко Наваро

I Димитър Кочев

I Димитър Пенджуров

II Елиф Бозаджиева

II Борислава Георгиева

II Патрик Бигъл

II Митко Стоянов

II Гергана Имперова

II Иван Павловски

II Симона Стойчева

II Добромир Янев

III Влада Казепова

III Мария Митова

III Живко Евтимов

III Георги Димитров

III Каролина Наваро

III Николай Стефанов

III Християн Бозов

III Изабелла Тодорова

IV Радостин Димитров

IV Йоан Пейчев

IV Александър Петров

IV Тихомир Атанасов

IV Стефка Арабаджиева

IV Николай Петров

Първенство по ката

I Микаела Николова

I-во място Отборна ката

Валентин Желев; Гергана Имперова; Димитър Кочев

I Любомир Янев

I Стратимир Стратиев

I Иван Павловски

I Валентин Желев

II-ро място Отборна ката

Патрик Бигъл; Игор Пейчев; Любомир Янев

II Митко Стоянов

II Стефка Арабаджиева

III Игор Пейчев

III Николай Стефанов

III Християн Бозов

III Динко Наваро

IV Изабелла Тодорова

IV Гергана Имперова

Специални награди в двудневното Първенство получиха:

- „най-техничен състезател“ – Александър Стоименов (СКК“Ичи Геки Варна“); и Любомир Янев (СКК“Киокушин Спирит“Бургас);

- „воля за победа“ – Никола Комаровски (СКК“Будо“Разград) и Станислав Иванов (СКК“Ичи Геки Варна“);;

Вторият ден, по време на церемонията по откриване на състезанието, бяха връчени от Шихан Емил Костов, колани и сертификати от Япония на защитилите степени по време на Летния Семинар:

- 1-во Кю – Богомил Костов – СКК“Ичи Геки Варна“;

- 2-ро Кю – Александър Стоименов - СКК“Ичи Геки Варна“;

- 2-ро Кю – Михаил Михайлов – СКК“Киокушин Силистра“;

След две седмици националния отбор на БКА заминава за Полша, където 7 състезатели на ИКО България, от които 4-ма от СКК„Киокушин Спирит“ Бургас и 3-ма от СКК“Ичи Геки Варна“, ще вземат участие съответно в 34-тото Европейско Първенство на категории, което ще се проведе на 13-ти и 14-ти Ноември 2021 в град Катовица.

Отборът ще бъде съпроводен от Световните Шампиони Шихан Емил Костов и Сенсей Гергана Апостолова-Костова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пореден успех за клуба по акробатика "Стефан Данчев" - Сливен

Най-добрите акробати от цялата страна  участваха в държавния шампионат от всички възрастови групи. Състезанието се проведе в Горна Оряховица, съобщи Община Сливен.  Това е поредният шампионат, който донесе куп медали на състезателите от спортния клуб по акробатика „Стефан Данчев“ – Сливен. Отборът бе представен от 30 състезатели, които завоюваха..

публикувано на 06.06.24 в 09:50

"Нефтохимик" ще играе срещу "Локомотив" за влизане в Трета лига

След тегленето на жребия за квалификациите за попълване състава на Трета лига стана ясна програмата на турнира по футбол, който ще определи двата отбора. В първия кръг „Нефтохимик“ ще се изправи срещу победителя от област Стара Загора - ФК „Локомотив“ (Стара Загора). Двубоят е на 6 юни от 18:00 часа в Хасково. В квалификациите ще участват шест тима...

публикувано на 04.06.24 в 09:41

Община Бургас предлага и това лято безплатни обучения за децата

Община Бургас за поредна година предлага възможността за безплатно начало на ваканцията  Т ази инициатива започна през 2016 г. Тогава кметът Димитър Николов изиска от спортните клубове, които ползват общинска материална база, да въведат безплатни начални обучения за деца. Тази програма продължава да е в действие и днес, а родителите могат да се..

публикувано на 03.06.24 в 11:58

Матей Казийски и Ивет Горанова в спортния уикенд на Бургас (ВИДЕО)

Волейболната звезда Матей Казийски откри ново спортно съоръжение на Северния плаж в Бургас. Той направи демонстративен гейм по плажен волейбол, както и обучителна тренировка с деца. Волейболистът заяви: "Това преди всичко е едно страхотно съоръжение, което ще помогне за развитието на спорта в Бургас и се надявам да бъде като пример за други градове да..

публикувано на 01.06.24 в 11:30

Северният плаж в Бургас с модерна зона за спортове на открито

В Бургас днес официално ще бъде открито съоръжението за спорт BEACH ARENA. То се намира след Северния плаж, до паркинга и алеята към Солниците. Тук ще могат да се практикуват през целия летен сезон плажни спортове. Зоната разполага с 3 корта за плажен волейбол, 4 корта за плажен тенис, игрище за плажен футбол/ръгби. Сред удобствата са..

обновено на 01.06.24 в 08:51

Бургаският отбор по подводен риболов замина за Турция за Евро-Африканско първенство

Националният отбор на България по подводен риболов замина за Ердек, Турция, в чиято акватория от 31 май до 1 юни, ще се проведе 34-то Евро-Африканско първенство.  За титла във водите на Мраморно море ще се борят най-добрите отбори на 17 държави от двата континента. Капитан на отбора на България отново е състезателят на СКПР „Черноморец“ – Бургас,..

публикувано на 30.05.24 в 11:25
Ивет Горанова

Олимпийската шампионка Ивет Горанова се присъединява към спортния уикенд в Бургас

Олимпийската ни шампионка Ивет Горанова ще бъде официален гост на предстоящия бургаски тематичен FUN & SUN уикенд, посветен на децата и спортните активности. В 10.30 часа на 1 юни ще я видим в откритата тревна площ край експоцентър „Флора“. Тогава ще е официалното откриване на поредица от демонстрации, в които ще участват спортни клубове от града...

публикувано на 29.05.24 в 16:39