Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител връчи 8 почетни грамоти по повод Деня на будителите

 8 почетни грамоти на личности и институции за цялостната им дейност и присъствие в културния, обществен и социален живот на областта връчи днес областният управител проф. Мария Нейкова. Събитието се организира за първи път в историята на Областна администрация Бургас. Тя подчерта:

Днешният ден е специален, както за мен, така и за всички вас. Денят на будителите се празнува, както знаете, само у нас.Един много светъл ден от календара на България.Професиите ни искат отдаденост в името на обществото.Държавата никога не трябва да забравя постиженията, защото именно те са онази мотивираща сила да развива и определя посоката на обществото. Посоката, където всеки ще срещне своята оценка за следата, която оставя за идните поколения. Нека не забравяме, че държавата това сме всички ние.

Грамоти получиха НУМСИ"Панчо Владигеров, Английската гимназия" Гео Милев, библиотека " Пейо Яворов", Държавна опера Бургас, проф. Христо Бозов, началник на КОЦ Бургас, преподавател и писател, зам.- кметът Йорданка Ананиева и младият писател Николай Петков, ученик от АЕГ.  На двете учебни заведения бяха връчени и почетните знаци на областния управител, поводът бяха годишнини от тяхното създаване.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

За XI-ти път раздадоха наградите в конкурса "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена"

За XI-ти път в Бургас бяха връчени наградите в Международния филмов и литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”.  Над 300 ученици от 12 държави писаха за стойността на човешкия живот 81 години след спасението на българските евреи, разкри Алберта Алкалай от Център за еверейско-българско сътрудничество „Алеф”...

публикувано на 01.06.24 в 19:42

"Алеф" награждава победителите в литературния конкурс "Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена"

 На официална церемония Център „Алеф” ще награди победителите в XI-ия Международен литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. Церемонията е от 18 часа в Културен дом НХК. БНР е медиен партньор на събитието.  Стойността на човешкия живот и цената, която нашите предци са били готови да платят за неговото..

обновено на 01.06.24 в 15:09
Община Сливен

Работилници по стъклопис и грънчарство очакват децата в Сливен на 1 юни

Множество работилници по стъклопис, грънчарство, плъстене, правене на сапуни и други очакват децата на Сливен в центъра на града по случай Деня на детето 1 юни. На централния площад „Хаджи Димитър“ ги очакват и безплатни надуваеми съоръжения. Началото на детските забавления ще бъде дадено в 12.00 часа по обяд.  За по-големите организаторите са..

публикувано на 01.06.24 в 08:49
Снимката е илюстративна.

Бягане с благотворителна цел ще се проведе днес в Бургас

Бягане с благотворителна цел ще се проведе днес в Бургас. Организаторите са 5KM RUN. Стартът и финалът ще са до Пантеона в Морската градина.  Зам.-директорът на УМБАЛ - Бургас д-р Светослав Тодоров също ще се включи в инициатива "Инициативата е тяхна, всяка година я правят. Тази година са се спрели на нашата болница и на нашите детски отделения...

публикувано на 01.06.24 в 08:41
Снимка: Архив

Богата програма за Деня на детето в Бургас

На първи юни община Бургас организира на няколко места в града празнични прояви по повод Деня на детето. Първата започва в 9.00 и ще продължи до 20.00 часа.В Авиомузея ще се проведат арт работилнички за рисуване и хартиени самолети.  От 10.00 часа в пространството на читалище  "Асен Златаров 1940" стартира инициативата "Заплетени чудеса", тя..

публикувано на 01.06.24 в 08:29
Община Болярово

Детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" в Болярово

24 -ото издание на Националния детски фолклорен събор "Върбова свирка свири" ще се проведе  днес  в крайграничната община Болярово. За участие са записани близо 500 деца от цялата страна, гост на събора ще е и вицепрезидентът Илияна Йотова. В рамките на събора е и конкурсът "С песните на Елена Граматикова", а целта на неговите организатори е..

публикувано на 01.06.24 в 07:50

В Сливен започна фестивал за децата от квартал "Надежда"

Доброволци от 5 държави – Франция, Великобритания, Германия, Румъния и България, организират двудневен фестивал за децата от квартал „Надежда“ в Сливен по случай 1 юни Деня на детето. Учители, университетски преподаватели, студенти и ученици забавляват децата с игри, спорт, музика, представления и танци.  В шатрите, разположени в градинката до жп..

публикувано на 31.05.24 в 17:21