Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При специализирана полицейска акция

Задържаха 36-годишен мъж за купуване на гласове в кв. "Горно Езерово" (обновена)

Още трима са задържани през деня при акции, двама в Меден рудник и един в кв. Победа

| обновено на 05.11.21 в 16:27


Специализирана акция на жандармерията и бургаската полиция срещу купуването на гласове се проведе рано тази сутрин в бургаския квартал "Горно Езерово". Претърсени са няколко къщи в квартала. В една от тях на  ул. "Перла" бе задържан мъж на 36 години. Според съседите му той се занимава със строителство, а не с търговия на гласове. 

"Човекът си работи! Той си има фирма, занимава се със строителство. Има 20 души работници "

"Аз съм му работник, вчера издадохме единия обект в Черноморец, днес щяхме да тръгваме към друг."

"Не е вярно, че се занимава с търговия с гласове! Кой говори такива неща! Нищо не е вярно!"

"Човекът е честен и съвестен гражданин. Натопили са го!"     


По непотвърдена информация в дома на задържания е открита голяма сума пари. 



Това е поредната акция срещу търговията с гласове, която се провежда на територията на Бургас. До момента такива бяха осъществени в бургаските квартали Победа, Рудник, Акациите, Меден рудник, в с. Оризаре, в Руен и в населени места в Камено и Средец. Образувани са общо 15  досъдебни производства. 
повече може да чуете в звуковия файл:


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Отец Иван Янков (архив)

Църквата на отец Иван Янков в Сливен отново е ограбена

Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски владика отец Иван Янков в квартал "Речица" бе осквернена и ограбена за пореден четвърти път. Крадците са влезли през прозореца на храма и са взели суми събирани от дарения. Той коментира, че може да се лансират много версии, но очаква полицията да достигне до крадеца и тогава ще стане..

публикувано на 27.05.24 в 13:07

Горя павилион за сладолед в Свети влас

На 25 май около 23:10 часа е получен сигнал за горящ търговски обект за сладолед, на кръстовището на улиците "Рибарска" и "Морска" в Свети влас, собственост на 54-годишен мъж от града.  Огънят е потушен от един противопожарен екип.  При извършения оглед са намерени и иззети обгорели медни кабели, завършващи в единия си край с топилки, като..

публикувано на 27.05.24 в 09:15

Бургазлия загина в катастрофа край Горно Ябълково

74-годишен бургазлия загина след като катастрофира самостоятелно в района на село Горно Ябълково /общ. Средец/.  Инцидентът е от 26 май около 7:10 часа.  Мъжът е шофирал с несъобразена със състоянието на пътя скорост. При спускане и навлизане в десен завой, той се блъска в крайпътно дърво. Мъжът загива на място.  По случая е..

публикувано на 27.05.24 в 08:43
архив

Ремонтират фуга на АМ "Тракия" до Кермен, шофирайте внимателно

До 11 ч. днес движението се осъществява в едната лента при км 263 на АМ „Тракия“ при моста на с. Кермен, област Сливен в посока София, съобщават от АПИ.  Причината е ремонт на дилатационна фуга.  Ще се затварят поетапно първо аварийната и активната лента, след което изпреварващата лента.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

публикувано на 24.05.24 в 09:56

ВКС потвърди 4-годишна присъда на Апелативния съд в Бургас за контрабанда на хероин

Четиригодишна присъда за контрабанда на хероин, постановена от Окръжния съд в Ямбол и Апелативния съд в Бургас, потвърди Върховният касационен съд. Осъденият е молдовският гражданин Сергей Б., който бил хванат с близо килограм от наркотика при проверка на автомобил на граничния пропускателен пункт в Лесово на 17 април 2023 година. Внесеният от..

публикувано на 23.05.24 в 11:28

ТИР се обърна край с. Прилеп, пътят е затворен

ТИР се обърна след село Прилеп посока Шумен, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Водачът, който е от молдовски произход, е пострадал леко. Пътят е изцяло затворен, а движението е пренасочено по прохода през Люляково към Айтос. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: Камчия - Съединение..

публикувано на 23.05.24 в 09:41
Снимката е илюстративна.

Хванаха управител на комплекс в Слънчев бряг да краде вода от противопожарен кран

Несебърската полиция хвана управител на комплекс в Слънчев бряг да краде вода от противопожарен кран, за да напълни басейна в почивната база в квартал Чайка, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Проверката била направена по сигнал, получен вечерта на 22 май около 22:50 ч. Изпратените полицаи заварили 54-годишният управител да пълни басейна със..

публикувано на 23.05.24 в 07:43