Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Ден до пладне" - на 6 ноември

Снимка: БНР

Отминава още една тежка политическа седмица. И ако си мислите, че на кандидат-управляващите им е лесно, лъжете се. Представяте ли си какво е за повечето, че за трети път, в рамките на една година, трябва да ни обещават светло бъдеще, ама с различни аргументи. Въпреки че – колко да е светло в тия енергийно-трудни времена. Е, кризите дойдоха добре за политическия пиар. Не се налага да се акцентира толкова на дългосрочните обещания за повишаването на доходите, а гледаме в краткосрочен план – как ще оцелеем зимата. Не се пропагандира цялостна стратегия за здравеопазването, а как ще се справим с ковидкризата. Е, в програмите на партиите има залегнали цели, ама кой ти чете програми. Пък и кой ги изпълнява… Притесненията са, че заради скъпия ток и газ, кебапчетата тази година ще ги ядем замразени.

С обещание за интересни три часа започва обзорното предаване „Ден до пладне“. Ето и акцентите:

-  Недоволство сред учители и родители  заради тестването, което трябва да бъде извършвано, за да се върнат учениците в клас.

-  А на този фон - кампания в подкрепа на ваксинацията започва бургаският спортен клуб „Дея волей“.

-  Акции за контролиране на купуването на гласове имаше и през тази седмица в Бургаско

-  След 10 ч. – ще има ли протест на служителите от дома в Русокастро, кой е отговорен за ниските им възнаграждения?

-  И още – как могат да се възстановяват и предпазват от бури плажни ивици и защо държавата вкара концесионери в „параграф 22“

-  Зимата идва, а с нея дървата за огрев и зимните гуми. Защо продължават да се бавят дървата в Руен и колко струват в Бургас? Колко ще ни излезе и да подготвим колата за зимата?

-  Защо екоминистерството забрани на деца да спортуват в р. Ропотамо?

-  Късометражен документален филм създадоха добротворци от „Бургас харесва младите“.

-  За финал - десетки бургазлии посрещнаха през седмицата вокален ансамбъл „Фортисимо“. Те се завърнаха от Световните хорови игри в Белгия с два златни медала.

-  Това е предаването „Ден до пладне“, аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 12


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Капитан II ранг Николай Данаилов подари две парчета скала от Антарктида на кмета на Несебър Николай Димитров и на д-р Евтелпа Теоклиева-Стойчева, автор на

Антарктида - любовна самота, която не може да бъде описана

В родния Несебър капитан II ранг Николай Данаилов разказа за своите преживявания и емоции по време на експедицията си до националната ни база на Антарктида. По време на дългото пътуване от близо 35 000 км, той командва първият български военен научноизследователски кораба „Св. Св. Кирил и Методий“.  Корабът "Св. св. Кирил и Методий" тръгва..

публикувано на 09.06.23 в 16:34

Нейкова: Туристите няма да усетят спирането на водата през лятото (обновена)

Два пъти седмично ще се спира водата заради ремонтните дейности по пречиствателната станция на яз "Ясна поляна". Това няма да бъде усетено от гражданите и туристите, увери днес областният управител Мария Нейкова. Язовирът захранва с вода общините Созопол, Приморско, Царево и Средец. След опасността от срутване на резервоара му,..

обновено на 09.06.23 в 14:35
снимката е илюстративна

90% от пътищата в Ямболска област по републиканската мрежа са за ремонт

Над 90 процента от пътищата от републиканската мрежа на територията на Ямболска област се нуждаят от ремонт, заяви областният управител Георги Чалъков. Според него е необходим спешен ремонт и  на международния път към Граничен пункт Лесово. В повечето участъци  републиканските пътища се нуждаят от основен ремонт, подчерта Чалъков. И в момента..

публикувано на 09.06.23 в 14:21
Снимката е илюстративна

Два законопроекта за етажната собственост приети на първо четене в НС

Парламентът прие на първо четене два законопроекта за етажната собственост, внесени от Министерски съвет и ПП-ДБ. Сред предложенията е общото събрание на етажната собственост да се провежда онлайн или неприсъствено от собственика. Въпреки че двата законопроекта получиха одобрение на 1 четене, депутатите изказаха много резерви и заявиха желание за..

публикувано на 09.06.23 в 13:48

"Булевард Демокрация" на 9 юни

Темите в предаването: Хотелиери се събраха в Слънчев бряг, за да изразят недоволството си от действията на държавата по Програмата за хуманитарно подпомагане на лица със статут на временна закрила пристигнали от Украйна. Оказа се, че голяма част от собствениците на бази приютили украински бежанци имат да връщат пари на държавата. Казусът представя..

публикувано на 09.06.23 в 13:29
архив

РИОСВ – Бургас обяви фотоконкурс за Черноморското крайбрежие

Регионална инспекция по околната среда и водите обявява конкурс за фотография на тема: „Красотата на българския морски бряг”. За участие в конкурса, е необходимо в срок до 31 юли професионалисти и любители да изпратят свои снимки на българското крайбрежие, като посочат място и дата на заснемането, на riosvbs_pr@abv.bg.  Всеки участник може да..

публикувано на 09.06.23 в 10:35

БСУ е домакин на малайзийска конференция

Днес, в зала „Изток” на Бургаския свободен университет,  от 9:30 ч. се открива международна конференция по управление и стратегически решения (ICGSM) на тема: "Прилагане на стандартите за екологичните, социални и управленски решения (ESG) за сигурни стратегически производства". Форумът е иницииран от Технологичния университет МАРА, който е..

публикувано на 09.06.23 в 09:09