Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потвърдиха 25-годишната присъда на Иван Пачелиев убил фелдшер

Иван Пачелиев (архив)
Снимка: БНР

Апелативен съд – Бургас потвърди 25-годишна ефективна присъда за убийство на медицинско лице. Иван Пачелиев е признат за виновен за отнемането на живота на фелдшера Димитър Факиров от тополовградското село Орешник. Престъплението е извършено на 8 октомври 2019 г. 

Извършителят на деянието е нанесъл 38 удара с нож в областта на цялото тяло, което е причинило сериозна кръвозагуба. Според съда, 72-годишният медицински специалист е убит и по особено жесток и мъчителен начин. 

Иван Пачелиев противозаконно е държал и 111 бpоя патрони. Той е осъден да заплати на близките на пострадалия обезщетение в размер на общо 250 000 лв. Наложеното наказание „лишаване от свобода“ трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг „режим“.

Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Р България в 15-дневен срок.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Обвиниха легионера Иван Пачелиев за убийството в Орешник

Окръжната прокуратура в Ямбол обвини бившият легионер Иван Пачелиев за убийството на медицинския фелдшер от тополовградското село Орешник. 37- годишният Пачелиев е обвинен в умишлено умъртвяване на 72- годишния Димитър Факирев...

публикувано на 09.10.19 в 17:37
Снимка: Архив

Оставиха в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството в Орешник

Оставиха в ареста Иван Пачелиев, обвинен за убийството на фелдшер в тополовградското село Орешник. Пред Бургаския апелативен съд той поиска днес мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека. Събрани са достатъчно косвени гласни..

публикувано на 17.10.19 в 16:14

Иван Печелиев обжалва пред Апелативния съд в Бургас задържането си

Днес Апелативният  съд в  Бургас ще разгледа жалбата на  бившия легионер Иван Пачелиев срещу определение на  Ямболския окръжен съд. С него  му бе взета първоначална мярка за неотклонение „задържане по стража“.Той е привлечен като обвиняем за убийството..

публикувано на 17.10.19 в 08:43
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обучение по Първа помощ се проведе в Бургас

Обучение по Първа долекарска помощ се проведе днес в Бургас. Организатори са местната структура на Българския червен кръст и зам.- директора на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров. В обучението участваха представители на институции, НПО и граждани...

публикувано на 31.05.24 в 16:44

Разбиха наркооранжерия в с. Суходол, общ. Средец

52-годишен криминално проявен бургазлия е задържан след  специализирана полицейска операция в с. Суходол, общ. Средец. Там униформените са  открили специално обособен парник, в който се отглеждали 83 канабисови растения с различна големина. Намерени и..

обновено на 31.05.24 в 10:55

При рязко спиране на градски автобус пострада кондуктор (ОБНОВЕНА)

Слушател на БНР Бургас сигнализира за инцидент с градски автобус по бул.„Демокрация“. П острадала е жена при рязко спиране на автобус „Б11“. Причината за това е маневра на автомобил на пътя. Жената е била кондуктор в автобуса, когато шофьорът е натиснал..

обновено на 31.05.24 в 10:54

Двама чужденци загинаха в Слънчев бряг /ОБНОВЕНА/

Двама чуждестранни туристи, по неофициална информация семейство, са скочили от 7-ия етаж на хотел в Слънчев бряг.  Те са загинали на място.  Около 5:30 ч. днес в Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент в хотел в Слънчев..

обновено на 30.05.24 в 14:14

25-годишен шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Бургас

25-годишен шофьор блъсна с колата си жена, пресичаща на пешеходна пътека в Бургас. Инцидентът се случва малко след 19 часа снощи  на централния булевард "Христо Ботев" близо до пресечката с улица "Цар Петър".   Пострадалата 38-годишна бургазлийка..

публикувано на 30.05.24 в 08:26

Откриха торби с метамфетамин в апартамент в "Славейков"

Пет торби с метамфетамин са намерени при проверка в дома на 48-годишен мъж от Бургас, съобщават от полицията. Жилището се намира в ж.к. "Славейков".  Общото количество наркотик е около 150 грама. Мъжът е осъждан, той е задържан за срок до 24..

публикувано на 29.05.24 в 08:44

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ на кметството на Шивачево (обновена)

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ около 3.00 часа в сградата на кметството на Шивачево. Задействана аларма е издала крадците. Д вама са стреляли срещу отзовалия се на алармата охранител. Това съобщиха от Районна прокуратура Сливен, където вече се води..

обновено на 28.05.24 в 15:06