Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет на Болярово заседава днес

Мерките за повишаване готовността на действие при усложнена зимна обстановка са сред темите, които администрацията на община Болярово ще докладва пред общинските съветници на заседанието им днес.

 Тази година Районна пътна служба – Елхово е вложила в община Болярово над 50 хиляди лева за подравняване на банкети и окосяване на тревата около тях, оформяне на земни окопи, асфалтови кърпежи. Спешна необходимост обаче има от освежаване на пътната маркировка на третокласния републикански път от разклон Малко Шарково-Воден- Странджа, който е изключително натоварен, коментира кметът на община Болярово Христо Христов. В трагично състояние е и третокласният републикански път от разклон Кошу дере до Стефан Караджово. Въпреки многократно подадените сигнали с писма и лични разговори, този път все още не е ремонтиран.

80 километра е дължината на републиканската пътна мрежа. Нейното снегопочистване се организира от областния управител.За общинската четвъртокласна мрежа в общината контролът се осъществява от кмета на общината. За 2021 г. предвидените средства за зимно поддържане бяха достатъчни предвид не много тежката зима. За идната година все още няма приет държавен бюджет, но от опит от предходни години се очаква сумата да е с 2-3 процента повече.

236 400 лв. отдели от бюджета си тази година община Болярово за текущ ремонт на четвъртокласната пътна мрежа. Приключи основният ремонт на ул. „Младежка“, продължават ремонтите на други 9 улици в Болярово и на улици в 7 села.

И през настоящия сезон на територията на общината по заявка ще се доставят 113 кубика пясък, с цел навременното опесъчаване на заснежени участъци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет на Поморие подкрепи създаването на Фонд за развитие на Летище Бургас

С 20 гласа "за" от 20 присъстващи общинските съветници в Поморие приеха предложението на кмета Иван Алексиев за учредяване на сдружение с нестопанска цел „Фонд за развитие на летище Бургас“. Проектът за устав на сдружението също бе одобрен в рамките на деветото заседание на Общински съвет. Беше определен и представител на Община Поморие в..

публикувано на 28.03.24 в 12:46

Едва между 20 и 30% от завършващите бургаската Гимназия по туризъм работят в сектора

Всяка година бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" завършват 7 паралелки средно с по 24 ученика. По-голямата част от тях обаче не се насочват към туристическия бранш, съобщи директорът на училището Фотинка Въргова: "Това е една стабилна цифра подготвени кадри в различните туристически професии-готвачи, сервитьори,..

обновено на 28.03.24 в 11:59

Обсъждат рефинансиране на дългосрочен дълг днес в Царево

В Царево предвиждат ремонти на детски градини и училища с пари от рефинасиране на дългосрочен заем. Два от обектите се намират в Ахтопол. Това са детска градина „Делфинче“ и основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Една част от финансите ще бъдат насочени и за доизграждането и оборудването на Медицинския център в Царево, каза кметът на..

публикувано на 28.03.24 в 11:34

Сливен представи концепция за интегрирани инвестиции за 100 млн лева

Община Сливен представи концепцията за интегрирани териториални инвестиции на по Програма „Развитие на регионите“ 2021 - 2027. В нея са включени общи проекти с общините Бургас, Ямбол и Стралджа.  Сливен участва в общо 7 концепции свързани с регионалното развитие, а в момента тече процес на оценяването и одобряването им. Кметът Стефан Радев обяви,..

публикувано на 27.03.24 в 16:32

Даскал Алекс говори в Бургас за влиянието на изкуствения интелект върху финансите и бизнеса

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса? Уъркшопът е част от поредицата DIGI POWER MEETINGS – образователни срещи с практическа насоченост, които имат за цел да свързват успешни хора с млади търсещи умове. В неделя, 31-ви март, темата „Ерата на AI и финансовите възможности“ ще потопи участниците в света на финансовата..

публикувано на 27.03.24 в 13:02

ИАРА конфискува риболовно оборудване от Мандра и Вая

След няколко часово наблюдение на язовир Мандра и езеро Вая служители към сектор "Рибарство и контрол" - Бургас, Добрич и Варна установиха нарушения, а Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) конфискува  рибарско оборудване, мрежи и лодка и залови рибарите, съобщиха от агенцията.  На нарушителите са съставени два акта за..

публикувано на 26.03.24 в 16:09

Одобриха създаването на сдружение и фонд за финансиране на полети от и до Летище Бургас

Общинските съветници дадоха зелена светлина за създаване на фонд за финансиране на авиолинии от и до Летище Бургас . Те единодушно  подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов за създаване на сдружение с участието на всички общините от региона.  Идеята е чрез отчисления от туристическия данък  да се закупуват авиолинии, които да заработят в..

публикувано на 26.03.24 в 11:38