Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техническото и експлоатационно състояние на най-големите язовири в Сливенска област е много добро

снимката е илюстративна

Техническото и експлоатационно състояние на най-големите язовири в Сливенска област - „Жребчево“ и „Асеновец“ е много добро. Това обявиха от Областна администрация Сливен, след проверка на междуведомствената комисия по заповед на областния управител Минчо Афузов. На територията на областта има 114 язовира държавна, общинска или частна собственост. 

Язовирите в областта са в добро общо състояние, съобщи заместник-областния управител Антоний Андонов:  

 Няма констатирани обекти, които да застрашават населено място или публична инфраструктура.  

С трета степен на потенциална опасност са 51 язовира, със втора са 4, а в първа влизат два.  

 Язовирите първа и втора категория подлежат на ежегоден контрол. Това са язовир „Жребчево“ и язовир „Асеновец“. Техническото и експлоатационното им състояние е много добро.  

На пет язовира, които са предадени на Държавното предприятие за стопанисване и управление на язовири, е възложен ремонт. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

АПИ: До обяд движението при км 263 на АМ "Тракия" в посока София е в аварийната лента

До 12 ч. днес движението при км 263 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в аварийната лента поради ремонтни дейности, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. 

публикувано на 11.05.24 в 10:33
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

Православната църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий

Българската православна църква почита паметта на светите равноапостоли Кирил и Методий. В епархиите в цялата страна се отслужват празнични литургии. Двамата братя са канонизирани като светци в края на девети век за превода и популяризирането на Библията и за разпространяване на християнството сред славяните. Първите сведения за празника са на Неофит..

публикувано на 11.05.24 в 09:25

В родното село на Стефан Караджа отбелязаха 184 години от рождението му

На Стефан Караджа - един от най-бележитите български герои беше посветен днешният ден в родното му село Стефан Караджово. Тук все още пазят родната му къща, която днес е превърната в музей, паметник на културата от национално значение. В местната над 250-годишна църква е съхранен и котелът, в който е кръстен Стефан Тодоров Димов. Цветя красят и първия..

публикувано на 11.05.24 в 08:42

В Ямбол РЗИ ще проверява обработените терени срещу кърлежи и комари

От Регионалната здравна инспекция в Ямбол ще направят проверки в петте общини на областта  за извършените обработки на тревни  и водни площи срещу кърлежи, комари и гризачи. Със затоплянето на времето и зачестилите валежи са се увеличили сигналите за наличие на кърлежи в паркове и затревени блокови пространства, оплаквания има и  за големи популации..

публикувано на 11.05.24 в 07:20

"Ние сме Созопол" с екоакция

За пореден път в Созопол ще се организира почистване, организирано от Обществения съвет и подкрепено от община Созопол, под мотото „Ние сме Созопол“. Обектите, които са включени в каузата: СТАР ГРАД • Парапета до църквата “Кирил и Методий" • Пейките пред Амфитеатьра • Градската градина - боядисване и почистване на детският кът • Боядисане и..

публикувано на 10.05.24 в 16:40

Увеличават се украинските бежанци у нас

Две години след началото на войната в Украйна бежанският поток не спира. Това твърдят сънародниците на украинците, които са в България и помагат за адаптацията на пристигащите. Повечето от тях и преди, и сега  са жени и деца.Тяхната социализация, както и хуманитарната, и психологическа подкрепа беше обсъдена на конгрес на Европейската асоциация..

публикувано на 10.05.24 в 15:27

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир в помощ на приюта за кучета

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир. Средствата от продажбата на билети ще отидат за Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Инициаторите са единадесетокласниците от Немската езикова гимназия "Гьоте", а в инициативата им ще се включат и ученици от английска "Гео Милев", природо-математическата "Акад. Никола..

обновено на 10.05.24 в 12:24