Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българската Коледа" събра досега близо 2,5 млн. лева

Близо 2,5 милиона лева събра "Българската Коледа" от началото на деветнадесетото издание на благотворителната инициатива.

Кампанията ще продължи през цялата година да набира средства, с които да се подпомогнат децата, нуждаещи се  от спешна помощ и интензивно лечение.

"С таланта си посланиците на благотворителната инициатива обединяват всички сърцати българи, които помагат за тази благородна кауза", написа в профила си във Фейсбук президентът Румен Радев, който е патрон на кампанията.

С кратко съобщение на 1117 или гласово обаждане на 0900 1117 всеки от нас може да подкрепи децата на България. Желаещите да помогнат могат да го направят по няколко начини, описани на сайта на инициативата "Българската Коледа"


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Награждават бургаските първенци в разделното събиране и предаване на отпадъци

За да поощри бургазлии да събират и предават отпадъци разделно, Общината за пета година организира своеобразно екологично съревнование. В него се включиха стотици граждани. Най-усърдните сред тях се награждават по традиция на 5 юни - Световен ден на околната среда. Заедно с тях утре ще бъдат почетени и мобилните центрове с техните служители, които..

публикувано на 04.06.24 в 11:22

Тактическо учение ще се проведе днес на полигона "Корен"

Днес на полигона „Корен“ военните формирования, участващи в тактическото учение „Тракийски воин - 24“ ще демонстрират способности. В него участват военни от многонационалната група на НАТО, българската Втора механизирана бригада, ВВС, ВМА, Военна полиция, 181 -артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси, САЩ и други.  По време на учението..

публикувано на 04.06.24 в 08:15

Инструктори не одобряват част от готвените промени при шофьорските курсове

Няма логика да се правят промени по нормативната уредба за провеждането на шофьорските курсове сега, тъй като скоро се очакват нови европейски директиви. Това коментира председателят на Регионалния авто-инструкторски съюз Дойчо Пеев по повод предвижданите от Министерството на транспорта промени в учебните центрове. Една от тях е ограничаване броя..

обновено на 04.06.24 в 08:11

Затваря се част от ул. "Велико Търново" до понеделник

От 9 часа днес до 17 часа на 10 юни /понеделник/ се затваря за движението ул. „Велико Търново“ в участък от ул. „Поп Грую“ до улицата изход от паркинга на бл. 88 и 89 в жилищен комплекс „Лазур“.  Въвежда се временна организация на движението. Причината е възстановителни дейности на битова канализация. 

публикувано на 04.06.24 в 07:24

Нестинари танцуваха върху жарава пред хиляди в село Българи

В царевското село Българи с нестинарски игри се чества по стар стил денят на Св. Св. Константин и Елена. Хиляди хора се събраха на площада пред кметството, за да наблюдават сакралния танц на нестинарите върху жарава.  Танцът започна в 21:30 часа с посрещане на нестинарите с тъпани, традиционна музика и камбанен звън, а преди това местни музиканти и..

обновено на 04.06.24 в 00:43

Алберта Алкалай: Хубаво е да се вслушаме в гласа на младите

 Бургас беше домакин на Международния младежки литературен фестивал "Приятелство – език и спасение", който се проведе за трети път. Негов организатор е Центърът за еврейско-българско сътрудничество"Алеф".Основен акцент в него беше награждаването на победителите в единадесетото издание на Международния литературен ученически конкурс "..

публикувано на 03.06.24 в 18:45
Димитър Главчев

Димитър Главчев за Сребреница: Вероятно ще има проверка за изтичането на документи от МВнР

"Надявам се редовно правителство да определи представителят на България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон", каза в Малко Търново служебният премиер Димитър Главчев. Той и четирима министри от кабинета обсъдиха с новия турски посланик Мехмет Уянък бъдещото разширение и модернизирани на 3- те български пункта по границата ни с южната ни..

публикувано на 03.06.24 в 16:59