Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МИРГ Несебър има над 30 одобрени проектни предложения

Снимка: МИРГ Несебър

Всички сме чували как Испания подкрепя местните рибари като стимулира консумацията на местна риба в необикновен ресторант на пристанището, как се насърчават прясно уловени продукти от рибния пазар, как се заделят европейски средства за преодоляване на често срещания проблем със сезонната заетост или се насърчават иновациите по веригата на доставка в областта на рибарството с помощта на местните общности . По нашите географски ширини работят 9 инициативни рибарски групи. На несебърската за програмния период до 2023 година беше поверен бюджет от 2 милиона евро.
Преди финала- повече  за дейностите в репортажа на Радостина Великова:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обществено обсъждане на проект за урбанизиране на част от местността "Каваци"

Община Созопол е изготвила предварителен проект на Подробен устройствен план - за регулация и застрояване, с който се създава градоустройствена основа за урбанизиране на част от територията на местността ”Каваци”.  Проектът не засяга пясъчните дюни, разположени извън морските плажове „Каваците - Север” и „Каваците - Юг” спрямо специализираната..

публикувано на 25.09.24 в 08:25

Американска яхтена компания започва да прави плавателни съдове в Бургас

Американската яхтена компания Bering Yachts започва да прави плавателни съдове в Бургас. Дадохме началото на производството на първия Катамаран BC 60, който е нов продукт на компанията, съобщи в профила си във фейсбук кметът Димитър Николов. Градоначалникът добавя: "Изграждането на такива съдове е много сложно и прецизно, надявам се компанията..

публикувано на 24.09.24 в 19:00

НАП напомня: Остават шест дни за подаване на коригиращи данъчни декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица, съобщават от НАП.  Те имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък по чл. 92 от ЗКПО на..

публикувано на 24.09.24 в 10:50

Форум за социално предприемачество ще се проведе в Бургас

Форум за социално предприемачество и стартиране на собствен бизнес в България ще се проведе в Бургас през тази седмица. В него могат да участват  всички български граждани и бежанците, живеещи на територията на страната. Той се организира от Кариерния център на Фондация „Благотворителна католическа организация Каритас Витания” в Бургас съвместно..

публикувано на 24.09.24 в 08:30

Прецизират механизма за субсидия на транспортни фирми

Община Бургас е включена в списъка с общини, попадащи в граничните и планински райони и могат да кандидатстват за субсидиране на междуселищни автобусни линии. Те са от общинската, областна и републиканска транспортни схеми. Заради пропуски се налага прецизиране на приетия механизъм за разпределяне на субсидиите, покриващи загубите на фирмите..

публикувано на 24.09.24 в 08:10

Предстои уикенд „Бургас без граници"

Бургас ще бъде домакин на грандиозното събитие, което ще изпълни пространствата с поредица активности, на хора над 50-годишна възраст, от 22 до 27 септември. Акцент в "Бургас без граници" ще бъде Европейският фестивал по гимнастика за хора над 50-годишна възраст - Golden Age Gym Festival 2024 ще стартира на 22 септември. Началото ще бъде дадено с..

публикувано на 20.09.24 в 14:25

Депутатите приеха промени в Закона за туризма

След прегласуване на първо четене бяха приети и промени в Закона за туризма. С тях се уреждат реда и критериите за обявяване на един курорт за национален. Това ще става с решение на МС по предложение на министъра на туризма, като заявление до него трябва да подават общините, на чиято територия или част от нея са курортите. "За" гласуваха 83-ма народни..

публикувано на 18.09.24 в 15:52