Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 24 февруари

Украински военен патрулира край фронтовата линия с проруските сепаратисти в Източна Украйна, 2 февруари 2022
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Когато една държава напада друга държава с военна сила, това е война. Когато към една държава се изстрелват ракети, това е война. Колкото и да се опитваме да сме тактични, използвайки завоалирани фрази. Като „специализирана военна операция“. Във война умират хора. Деца остават сираци. Разбиват се човешки съдби. Все поуки, които би трябвало да сме си взели от всичките военни конфликти досега. Но човечеството няма този навик и продължава да допуска същите грешки отново и отново. И така, в маскирани като освободителни операции, например, едни хора убиват други хора. Заради съвсем други и съвсем чужди интереси. Които, обикновено, нямат нищо общо със свободата.

Това е предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Икономически аргументи и присъединяването на Украйна към НАТО са основните мотиви за военните действия на Русия. Позиция на Александър Драгиев - преподавател по международно право

-  Какво се случва в Украйна – ще чуем украинките Антонина Планинска и Юлия Красовска

-  В коментарната ни рубрика – за сливането на университети и филиали – интервю с ректора на БСУ Галя Христозова

-  След 17 ч. – в темата ни днес – нови спънки пред Общия устройствен план на Царево - арх. Светлана Александрова, от фирмата, която го изготвя и кметът Георги Лапчев

-  И днес – време за култура, за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи. Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да ни намерите и във Фейсбук, Инстаграм и Туитър. Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстои основен ремонт на улиците "Черковна" и "Цар Асен" в Поморие

Кметът на община Поморие Иван Алексиев и главният счетоводител Десислава Бонева подписаха споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на проект: „Основен ремонт на улици, тротоари и реконструкция на прилежащата им ВиК инфраструктура, намиращи се в ЦГЧ на гр. Поморие“. Споразумението се сключи по..

публикувано на 20.06.24 в 14:57

Над 1350 стълба в Бургаско са обезопасени за птиците

Електроразпределение Юг обезопаси за птиците над 1350 стълба от мрежата в района на Бургас, съобщават от дружеството. От там изпълняват и дейности за подземно полагане на общо 55 км въздушни електропроводи. Електроразпределение Юг в партньорство с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) реализират проект LIFE Safe Grid for Burgas..

публикувано на 20.06.24 в 14:26

Промяна в движението около траурния парк за "Черешова задушница"

Еднопосочно ще бъде движението на автомобили в района на траурния парк от 7:30 часа на 22 юни/събота/, съобщават от полицията.  Причината е провеждането на т.нар. "Черешова задушница". Промяната в организацията ще е в сила до нормализиране на трафика, като автомобилите ще влизат през източния вход и ще излизат през южния, на ул. "Транспортна"...

публикувано на 20.06.24 в 13:23

Променя се движението на бързите влакове от и за Бургас през Пловдив

От 25-и юни /вторник/ ще бъдат въведени значителни промени в движението на влаковете през гара Пловдив във връзка с изпълнението на следващата фаза от мащабните ремонтни дейности за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникация в гара Пловдив и изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на..

публикувано на 20.06.24 в 12:23

Излизат от печат спомените на Мъгърдич Мелконян

На 25 юни от 18:30 часа в двора на Етнографския музей на улица „Славянска“ 69 ще бъде представена книгата „Моят роден град Бургас. Спомени за времето от 1930 – 1945 година“ от Мъгърдич Мелконян. Издаването ѝ е част от проект на РИМ – Бургас, одобрен и финансиран от Министерствотона културата. Неин съставител е Росица Топалова, уредник в отдел „..

публикувано на 20.06.24 в 12:02

Временно са затруднени ускорената и бързата услуга за издаване на шофьорски книжки

Временно са затруднени ускорената и бързата услуга за издаване и замяна на шофьорски книжки, заради технически проблеми в мрежата за обмен на информация между държавите членки на Европейския съюз, съобщиха от МВР. За това са сигнализирали от централата на Европейската информационна система за автомобили и шофьорски книжки (EUCARIS) за технически..

публикувано на 20.06.24 в 09:29
Горещините днес - 20.06.2024 г.

По крайбрежието без "жълт код" за горещини

"Жълт" код за опасно горещо време е обявен за цялата страна, съобщават от НИМХ. Ще бъде слънчево, след обяд над северните и планинските райони с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.  Ще се задържи горещо с максимални температури между 34° и 39°, по-ниски по Черноморието, в София - около 34°. В планините ще..

публикувано на 20.06.24 в 08:37