Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пред Министерския съвет симпатизанти на ГЕРБ протестират срещу задържането на Борисов (ОБНОВЕНА)

Представители и симпатизанти на ГЕРБ от Поморие и Бургас присъстват на протеста пред Министерски съвет

| обновено на 18.03.22 в 09:44
Снимка: БГНЕС

В 9 часа пред Министерския съвет започна протест на симпатизанти на ГЕРБ срещу акцията на МВР и задържането на бившия премиер Борисов.

Все още не са ясни мотивите за действията на МВР, коментира кратко за БНР Бургас  преди минути бургаският депутат от ГЕРБ Жечо Станков:

„По-важно е според мен да кажем как се стигна до този момент. 
Вчера, когато очаквахме да дойде премиерът в Народното събрание за да обясни всичките движения с форсмажор и "развяване на бял байрак" на правителството, се оказа че той е привикал служители на МВР в кабинета си, заедно с вицепремиера Асен Василев и с министър Бойко Рашков, като са им давали наставления по какъв начин да подходят към най-голямата опозиционна сила.  След като това се случи и днес ще лъсне цялата тази истина с всичките безчинства, които са правили снощи, много хора проявиха желание да се включат в протеста, който е днес.  Лично аз очаквам голямо присъствие не само от област Бургас, но и от цялата страна.“

Представители и симпатизанти на ГЕРБ  от Поморие и Бургас присъстват на протеста пред Министерски съвет, допълни Жечо Станков. Следим темата днес в ефира на БНР Бургас. 


По-рано днес депутати и симпатизанти на партията се събраха и пред сградата на Националната полиция, за да протестират срещу задържането. Присъстваха знакови за ГЕРБ лица - бившият министър на МВР Христо Терзийски, на енергетиката Делян Добрев, на правосъдието Данаил Кирилов и на културата Вежди Рашидов и много депутати. 

От  ГЕРБ казаха, че нямат нова информация как протичат разпитите на бившия премиер. Изтъкнаха, не може да се пускат прессъобщения преди да бъде извършена акцията и нарекоха станалото "погазване на демокрацията".

МВР се очаква да представи на прокуратурата информация за операцията на полицията, при която бяха задържани бившият премиер Бойко Борисов и още двама представители на ГЕРБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Съветниците дадоха имена на две улици в Сливен

Две улици в Сливен ще носят имената „Шести артилерийски полк“ и „Мари Кюри“. Това реши Общинския съвет днес на редовното си заседание. Приета бе и поредната актуализация на бюджета, като средствата от него отидат за неотложни разходи за ремонт и поддръжка на уличната мрежа, придобиване на стопански инвентар, благоустрояване на райони в няколко квартала..

публикувано на 23.05.24 в 18:19

Ето кой проект спечели конкурса за издигането на кръст в Созопол

Проектът на арх. Кирил Арнаудов спечели конкурса „Монумент християнски кръст и парково пространство около него в гр. Созопол“, организиран от сдружение с нестопанска цел „2600 години Созопол“. Мястото – лесопарк „Санта Марина“ е одобрено от Общинския съвет в Созопол и благословено от Сливенския митрополит . „Това е най-силният символ на..

публикувано на 23.05.24 в 18:11

Нов парк ще има в Приморско

Нов парк ще има в Приморско от следващия сезон. Той ще се намира на мястото на имот на "Гранична полиция". На официална церемония вътрешният министър Калина Стоянов връчи решението на Министерски съвет, с което се прехвърля безвъзмездно на общината 14 дка. до морето. "На мястото общината ще изгради парк, зона за отдих, фитнес на открито и паракалис",..

публикувано на 23.05.24 в 14:56

"Върнете ни улицата" - протест на бургазлии от ж.к. "Славейков"

Живущи в бургаския комплекс „Славейков“ се събират на протест в събота, заради продължаващия година и половина ремонт на прилежаща улица. Тя засяга хората, които живеят в  блокове с номера  15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114.  Протестиращите очакват представители от Община Бургас и от водоснабдителното дружество в града..

публикувано на 23.05.24 в 13:12