Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 400 000 хиляди лева са необходими за изграждането на модерно футболно игрище в Средец

| обновено на 23.05.22 в 11:07


Над 400 000 хиляди лева са необходими за изграждането на модерно футболно игрище в Средец. Общината е кандидатствала пред Министерството на младежта и спорта и е получила одобрение за транш, съобщи кметът Иван Жабов:

"Футболното игрище ще бъде на територията на парка, който се намира пред Обединения детски комплекс. Правим всичко възможно да ситуираме абсолютно всички спортни мероприятия в този център, тъй като прилежащата площ е изключително голяма. Игрището е мултифункционално, 800 кв.м, с изкуствена настилка, с осветление и малки трибуни", обясни кметът.  

Средец е футболен град, оттук са излезли не малко таланти, затова и държим да направим нещо качествено, отбелязва още градоначалникът. 

Повече чуйте в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 3500 бебета са се родили с помощта на фондация "Майки за донорството"

Неправителствената организация „Майки за донорството“ отбеляза през тази седмица 10 годишен рожден ден. Фондацията е единствената  организация учредена от донори на яйцеклетки , които са заедно от близо 14 години. Каузата на „Майки за донорството“ е донорството на яйцеклетки и сперматозоиди.  Хиляди са семействата в страната ни, които..

публикувано на 26.05.24 в 16:00
На официална церемония в приемния салон на Синодалната палата Знеполският епископ Арсений (вдясно) бе обявен за Сливенски митрополит.

Новият Сливенски митрополит Арсений: Вратата ми ще бъде отворена за всеки, който търси помощ, утеха или съвет

Вратата на Сливенската митрополия ще бъде отворена за всеки един клирик или мирянин, търсещ помощ, утеха или съвет. В своето служение ще се старая да подражавам на примера на моите предшественици и особено на Сливенския митрополит Йоаникий, който възложи десница на епископската ми хиротония и прояви усърдно старание за благопреуспяването на Сливенската..

публикувано на 26.05.24 в 14:31
Знеполския епископ Арсений беше избран за Сливенски митрополит. Той получи 7 гласа, а  Мелнишкия епископ Герасим - 5.

Новият Сливенски митрополит е Знеполският епископ Арсений

Знеполският епископ Арсений е новият Сливенски митрополит. Той беше избран днес със седем гласа от митрополитите от Светия синод на Българската православна църква - Българска патриаршия, съобщи БТА.  За другия кандидат - за Мелнишкия епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, бяха дадени пет гласа.  Резултатите от избора обяви..

обновено на 26.05.24 в 11:10

Бъдещи медици се отправиха на пътешествие по повод 24 май

След празничното шествие на 24 май Асоциацията на студентите медици в България – Бургас и Община Бургас организираха пътешествие за студентите от българоезичното и англоезичното обучение по медицина. Разходката бе с корабче до остров „Света Анастасия“, който има богата история. Бъдещите медици отправиха благодарности към проф. д-р Христо..

публикувано на 26.05.24 в 10:05

Ямбол показва резултатите от 140-годишни проучвания на археологическите си обекти

Резултатите от 140-годишните проучвания на археологически обекти в Ямбол вече са достъпни онлайн на сайта на Регионалния исторически музей - информира ръководството му. „Издирване на археологически обекти в област Ямбол“ е  дисертацията на археолога от музея д-р Тодор Вълчев и анализира задълбочено всички открити до момента археологически обекти в..

публикувано на 26.05.24 в 09:03

Светият синод избира Сливенски митрополит

Светият синод днес ще определи Сливенски митрополит на мястото на починалия през януари дядо Йоаникий въпреки протестите, включително на бургаски миряни и свещеници, с искане за касиране на епархийския избор от 19 май, отсял двама от кандидатите - Знеполският епископ Арсений и Мелнишкият Герасим. Това е вторият опит за избор след отмяната на първия...

публикувано на 26.05.24 в 08:47
Архив

Миряни ще протестират пред Светия синод срещу избора на Сливенски митрополит

Миряни от Сливенската епархия ще протестират срещу избора на Сливенски митрополит. Те се събират в 15.30 часа пред Светия синод в София. Протестиращите настояват изборите да бъдат касирани и не приемат за Сливенски владика сегашните кандидати достигнали до финала на провелия се епархийски избор – епископите Арсений и Герасим.  Отново има напрежение..

публикувано на 25.05.24 в 11:40