Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

„Ден до пладне“ на 25 юни

Снимка: Свобода Атанасова

Изключително гореща седмица, която все още продължава да е с политически акцент върху гласувания вот на недоверие към правителство на Кирил Петков, многото протести срещу държавното управление и също толкова многобройните митинги в подкрепа на вече падналото правителство.  И ако политолози и анализатори обсъждат всички варианти за бъдещото управление, повечето обикновени българи се питат „А сега накъде?“.  

Отговор на този въпрос дават депутатите Христо Симеонов, Любен Дилов-син, Петър Кънев и Цончо Ганчев

Още от темите днес:

- "Лукойл" трябва да бъде под оперативен контрол на държавата, за да се защити максимално българският интерес." Това коментира бургаският депутат  Ивайло Мирчев

 - Засиленият миграционен натиск по българо-турската граница,  жителите на погранични села всеки ден се срещат с бежанци

- Общинските съветници в Болярово приеха декларации срещу закриването на Гранично полицейския им участък и срещу идеята за окрупняването на обшините в България, с което малките общини ще бъдат закрити

- Продължават сметищата около сунгурларското село Грозден. Още миналата година е подаден сигнал в бургаската екоинспекция

- Здравни специалисти дискутираха  проблемите на имунизациите

- Средните цени на жилищата в Бургас са скочили до 55% за последните пет години

- Безплатни летни тренировки за деца организират бургаски спортни клубове.

- Нахлуваме в актуалната гурме кулинария с ученици от Професионалната гимназия по туризъм в Бургас

- В Ямболското село Генерал Инзово днес започна фестивалът „Модата се мени, фолклорът остава“.

- Режисьорът и почетен гражданин на Бургас Симеон Димитров чества две знакови събития през тази година - 80 годишен юбилей и 50 години творческа дейност.

 - Драган Милев - художник, музикант и артистична  душа показа своите картини и свири  в бургаската галерия „Георги Баев“

Предаването започва след новините в 9:00 часа и ще продължи до обяд. 
Водещ е Свобода Атанасова. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във връзка с ВиК ремонт временно се спира движението по ул. „Търговска“

Бургаската улица „Търговска“ (бивша ул. „Комлушка низина“) ще бъде затворена   за движение на пътни превозни средства в участъка от кръстовището с бул. „Захари Стоянов“ до вход-изхода за магазин „Мосю Бриколаж“. Това ще се случи за периода от 19.00 часа на 07.10.2022 год. до 05.00 часа на 08.10.2022 г, както и от 19 часа на 08.10.2022 год. до 05.00..

публикувано на 06.10.22 в 15:30

Лошите новини след преброяването: топим се, намалява работната ръка

Намалява броят на хората в трудоспособна възраст в област Бургас, показват данните от преброяването. Единствената община с положителен прираст в региона е Несебър. Оправданието „не мога да си намеря жена“ не важи за мъжете от областта. В региона на 1 000 жени се падат по 930 мъже. Или, обобщено, има свободни поне 13 820 жени, според..

публикувано на 06.10.22 в 15:13

Осиновителска кампания за кучета тази неделя в Бургас

Осиновителска кампания организира Приютът за безстопанствени кучета на Община Бургас. Инициативата е  под надслов „Любовта няма порода“, а нейни инициатори са Община Бургас и партньорски организации. На 09 октомври, неделя, от 10:00 до 14:00 часа в Морската градина до Пантеона  всеки ще има възможност да се срещне отблизо с харесано от него..

публикувано на 06.10.22 в 14:35

Добрата новина след преброяването: Бургас на второ място по млади жители у нас

Област Бургас е на второ място у нас по най-висок дял на младо население в страната, след региона на Сливен. Това е една от малкото положителни тенденции, на фона на негативните демографски данни, очертали се след последното преброяване.  С 8,5% е намаляло населението на област Бургас „Едната положителна тенденция е, че няма нови..

публикувано на 06.10.22 в 12:54

НАП: Сезонните работници се осигуряват здравно сами

Сезонните работници, които не започват друга работа след приключване на летния сезон или се регистрират на трудовата борса без право на обезщетение, трябва да плащат здравните си осигуровки сами. Срокът за внасяне на здравните вноски е до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. За целта сезонните работници, както и безработните,..

публикувано на 06.10.22 в 10:48

Асен Меджидиев: Ще има 600 лева към заплатите на РЗИ, но само за октомври (ОБНОВЕНА)

По 600 лева средно увеличение на заплатите, но само за октомври ще получат служителите на Районните здравни инспекции в страната. Това временно решение обяви в Бургас здравният министър д-р Асен Меджидиев: „ Намерихме временно решение за спешната помощ след обещанието преди 15 дни. След като Министерството на здравеопазването подсигури 10..

обновено на 05.10.22 в 21:16

Затварят уличката срещу спирката в Черноморец

Улицата между автоспирката в град Черноморец и парка ще бъде затворена за движение на автомобили. Това информират от Община Созопол. От 6 октомври автобусите ще спират на   ул. Дружба №7. Това се налага поради започналите ремонтни дейности по спирката. 

публикувано на 05.10.22 в 16:14