Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Кралица на Бургас": Йоана, която иска да е независима

3
Снимка: личен архив


Коя е Йоана Стефанова, която ще представи Бургас на конкурса „Мис България“ през есента? Тя е на 19 години и е висока 1.80, блондинка, зодия Близнаци. Наскоро тя спечели короната „Кралица на Бургас“, която й дава право да участва в престижния национален конкурс. Освен журито, Йоана успя да очарова и зрителите в Летния театър на Бургас, които й отредиха титлата „Лице на публиката“.

Едва сега след като е отминала еуфорията от конкурса Йоана осъзнава голямата отговорност, която й предстои. Това е първото й участие в подобно съревнование, не е била и модел. Приятелка я мотивира да се запише за "Кралица на Бургас", давайки й увереност. Има късмет височината й да е подходяща за всяка дизайнерска рокля:

„Беше приятно, но със сигурност има над какво да поработя за конкурса „Мис България“.“


Собствената си история Йоана оприличава повече на приказката за грозното пате, което става красив лебед, разказа победителката в предаването "Ева в неделя":

„Никога не съм имала високо самочувствие, изобщо не мислех, че ще спечеля конкурса. Даже мисля, че короната ми беше необходима, за да повярвам в себе си.“

Йоана Стефанова е завършила СУ „Любен Каравелов“ в Несебър. Семейството й се занимава с бизнес и младата дама вижда бъдещето си в същото поприще.  „Кралица на Бургас“ се обявява против порочния модел красивите момичета да разчитат само на мъжа до себе си:

„Майка ми е много самостоятелна, самоизградена личност, аз много й се възхищавам. Следвам нейните стъпки, защото виждам, че е хубаво жените да си имат свой път в живота.“


Хубавите жени не трябва и да си скубят косите заради мъж, коментира Йоана, визирайки предаването „Ергенът“. Самата тя е категорична, че никога не би участвала в подобен формат: „Момичетата показаха най-лошите черти от характера си. Според мен мъжете трябва да се борят за жените, а не обратното.“

Повече чуйте в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Нощ на музеите отново в Бургас на 18-ти май

Регионалният исторически музей в Бургас, кани на инициативата „Европейска нощ на музеите“, която ще се проведе на 18 май (събота), от 18:00 до 00:00 часа. От там са предвидили богата културна програма за бургазлии и гостите на града. По традиция, на 18-ти май Бургаският музей открива и летния сезон. ПРОГРАМА 1. Археологически музей  (бул. „Алеко..

публикувано на 13.05.24 в 13:21

Михаела Георгиева - творецът на чаши, бижута, бебешки визитки и други красоти

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на групата..

публикувано на 12.05.24 в 17:30

Инициатива популяризира спортния туризъм по Черноморието

Хотелиерът Силвия Кьосева ще пробяга българското Черноморие от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата е под надслов „1 SEA“ (Едно море) и цели да популяризира региона не само като място за лятна почивка, но и с възможностите му за спортен туризъм. Силвия Кьосева, която е и любител бегач предприема инициативата "Едно море" море с..

обновено на 11.05.24 в 15:21

Созопол ще присъства в новата телевизионна поредица "Съкровища с Бетани Хюз"

Награждаваният историк, автор и телевизионен водещ проф. Бетани Хюз посети Созопол, за да снима епизод от новия сезон на “Съкровища с Бетани Хюз”.  Тя разказва в него за новите открития при разкопките на мястото, където ще бъде изградена новата автогара в Созопол. Разказва и за остров „Свети Кирик и Юлита“ и за находките от подводната археология в..

публикувано на 11.05.24 в 12:44

„Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“ в изложба

На 15 май 2024 г. (сряда) от 17:00 ч. в Етнографския музей ще бъде открита изложбата „Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“. Тя представя знакови бургаски места, събития, познати и непознати хора от оня романтичен и в същото време динамичен, шарен и разпознаваем град. Интересните моменти от тогавашния живот – цитати от ръкописа на д-р Мъгърдич..

публикувано на 11.05.24 в 11:07

Историк и водещ от BBC прави филм за съкровищата на Созопол

Професор Бетани Хюз посети Созопол, за да снима епизод от новия сезон на “Съкровища с Бетани Хюз”. Награждаваният историк, автор и телевизионен водещ ще разкаже в него за новите открития на разкопките на мястото, където ще се строи новата автогара в Созопол, за остров Свети Кирик и Юлита, както и за находките от подводната археология в района на..

публикувано на 10.05.24 в 11:58

6 дни, 400 км. и една жена: Силвия, която ще пробяга Черноморието ни

Отвесни скали, пясъчни плажове, природни феномени, исторически забележителности, курорти, антични градчета и още, и още. Всичко това очаква Силвия Кьосева - собственик и генерален мениджър на хотел в Слънчев бряг, която на 11 май започва предизвикателството си да пробяга българското Черноморско крайбрежие.  Замисълът е цялото предизвикателство, което..

публикувано на 10.05.24 в 11:37