Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От днес до 31 август:

Пеперудена красота на Флората

В изложбата са включени и уникални кристалиИзложба от живи тропически пеперуди и кристали е представена в Кръглата зала на Експо център " Флора". При нас могат да бъдат видени и какавиди, и гъсеници, като така може да се проследи целия  жизнен цикъл красивите насекоми, съобщи Мирослава Аргирова, управител на Центъра:

„Видовете, които са представени са традицинно най – красивите и пъстри представители на екзотичните видове, като „синьо морфу“, „лястовича опашка“ и др. Щастливи сме, че още в първата пратка от какавиди имаше и нощни пеперуди, които са с впечатляващи размери. В залата има вече над 150 излюпени пеперуди, които радват посетителите!“


Допълнение към изложбата тази година са са големи български и чуждестранни кристали. Те са от колекцията на Александър Янев.

„В нея има планински кристали, манганокалцит, кварц и др. Има камъни и от Родопите – от Златоград и Мадан. Посетителите на място ще могат да чуят и повече за образуването на тези камъни и за тяхната история. Акцент сред експонатите е огромен аметист от Южна Америка, който е показан за първи път в Бургас", добави Мирослава Аргирова.


Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 09:00 до 19.00 ч. Тя ще продължи до 31 август. Входът е с билети. 

повече може да чуете в звуковия файл:

По публикацията работи: Свобода Атанасова
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Чипровката Цеца Димитрова пази кода на българската шевицата

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на..

обновено на 07.08.22 в 18:55

Състезание за млад рибар ще се проведе на брега на Мандренското езеро

Състезание за млад рибар ще се проведе на брега на Мандренското езеро, близо до к-с „Меден рудник“. Могат да участват както за младежи с опит в рибарството, така и за такива, които никога не са хващали въдица. За любителите има осигурени въдици, а всички останали е необходимо да носят свои. Захранка ще бъде предоставена на място. По време на събитието..

публикувано на 06.08.22 в 08:11

Празник на смокинята провеждат в Ахтопол

Празник на смокинята ще се проведе за първи път в Ахтопол днес. Той се организира от сдружение с нестопанска цел „Българско е“ съвместно с читалище „ Христо Ботев“ и Кметство Ахтопол.  Празничната програма включва разнообразни събития , съобщи председателят на организацията д-р Диана Цинцарска.  „Предвидили сме  художествени..

публикувано на 05.08.22 в 08:30

Шарени катерици и двугърба камила сред новите атракции в Зоопарк Бургас (снимки)

Едни от най-шарените катерици в България могат да бъдат видени в  Зоопарк Бургас.  Те се отличават с нестандартна и разнообразна окраска - седефено бял цвят, черно-бели, кафеникафо-бели, прасковени и др. Това са катерички, които са селектирани в продължение на години, за бъдат получени тези вариации. Те са от колекционерски видове, които не..

публикувано на 27.07.22 в 12:35

Над 60 визии показват днес на Burgas fashion night

Над 60 дизайнерски визии от целия моден спектър ще бъдат представени пред бургаската публика на второто издание на Burgas fashion night, съобщават от Общината. Модната гала ще започне днес от 20.00 часа пред алеята на Морското казино, като самият Културен център ще играе ролята на старинен декор с подходящо осветление и тематична музика...

публикувано на 26.07.22 в 10:35

Светослава Лекова - за меда, пчелите и цветята

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа..

публикувано на 24.07.22 в 16:00

Художничката Даниела Власакиева изработва фигурки на политици от полимерна глина

Художничката Даниела Власакиева се занимава с иконопис, живопис и приложни изкуства. Тя има 6 самостоятелни изложби и е участвала в съвместни експозиции с други автори. Много от картините й са притежание на частни колекции у нас и в чужбина. Даниела обича да прави кукли от полимерна глина и да се занимава с плъстене.  Това е традиционен..

публикувано на 24.07.22 в 15:00