Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 27-ми юли

За това кой ще разпределя едни големи пари от Плана за възстановяване и устойчивост ли става въпрос или за истински патриотизъм и бутане на тези, които не могат да управляват, помагайки на хората в инфлация и криза?

Ще си проличи. Но наесен. А дотогава – всички заедно във врялото лято. Някой лев от отопление ще спестим, но ще го дадем за вентилатор или климатик, идеално положение няма, твърдят заклетите реалисти и са прави.

Правилно сте постъпили, избирайки програмата на БНР-Бургас, това е „Булевард Демокрация“, ще ни слушате до 6 вечерта. Звукорежисьор е Ваня Желева, новините ще научавате от Мария Попчева, аз съм Веселин Максимов.

Темите днес:

И в Бургас стачкуваха пътностроителни фирми, не ги трогна днешното заседание на Парламентарната комисия по регионална политика, на което трябва да бъде взето решение за 720 милиона лева за разплащане с тях.

Как да се работи на открито при актуалните жеги в момента – съвети и напътствия.

Турнето „10 години БНР-Бургас“ днес отива в Китен, преди това ще хвърлим един поглед на курортното градче.

Бургас отбелязва днес 20 години откакто великият Христо Фотев се пресели в по-добрия свят.

За една смрадлива история в един бургаски квартал ще стане дума, на какво и защо мирише в местния „Бевърли хилс“.

За така актуалните електрически тротинетки също ще стане дума.

Освен това – социалните мрежи днес, спорт, актуална трафик информация и новини в минало време.

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във връзка с ВиК ремонт временно се спира движението по ул. „Търговска“

Бургаската улица „Търговска“ (бивша ул. „Комлушка низина“) ще бъде затворена   за движение на пътни превозни средства в участъка от кръстовището с бул. „Захари Стоянов“ до вход-изхода за магазин „Мосю Бриколаж“. Това ще се случи за периода от 19.00 часа на 07.10.2022 год. до 05.00 часа на 08.10.2022 г, както и от 19 часа на 08.10.2022 год. до 05.00..

публикувано на 06.10.22 в 15:30

Лошите новини след преброяването: топим се, намалява работната ръка

Намалява броят на хората в трудоспособна възраст в област Бургас, показват данните от преброяването. Единствената община с положителен прираст в региона е Несебър. Оправданието „не мога да си намеря жена“ не важи за мъжете от областта. В региона на 1 000 жени се падат по 930 мъже. Или, обобщено, има свободни поне 13 820 жени, според..

публикувано на 06.10.22 в 15:13

Осиновителска кампания за кучета тази неделя в Бургас

Осиновителска кампания организира Приютът за безстопанствени кучета на Община Бургас. Инициативата е  под надслов „Любовта няма порода“, а нейни инициатори са Община Бургас и партньорски организации. На 09 октомври, неделя, от 10:00 до 14:00 часа в Морската градина до Пантеона  всеки ще има възможност да се срещне отблизо с харесано от него..

публикувано на 06.10.22 в 14:35

Добрата новина след преброяването: Бургас на второ място по млади жители у нас

Област Бургас е на второ място у нас по най-висок дял на младо население в страната, след региона на Сливен. Това е една от малкото положителни тенденции, на фона на негативните демографски данни, очертали се след последното преброяване.  С 8,5% е намаляло населението на област Бургас „Едната положителна тенденция е, че няма нови..

публикувано на 06.10.22 в 12:54

НАП: Сезонните работници се осигуряват здравно сами

Сезонните работници, които не започват друга работа след приключване на летния сезон или се регистрират на трудовата борса без право на обезщетение, трябва да плащат здравните си осигуровки сами. Срокът за внасяне на здравните вноски е до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. За целта сезонните работници, както и безработните,..

публикувано на 06.10.22 в 10:48

Асен Меджидиев: Ще има 600 лева към заплатите на РЗИ, но само за октомври (ОБНОВЕНА)

По 600 лева средно увеличение на заплатите, но само за октомври ще получат служителите на Районните здравни инспекции в страната. Това временно решение обяви в Бургас здравният министър д-р Асен Меджидиев: „ Намерихме временно решение за спешната помощ след обещанието преди 15 дни. След като Министерството на здравеопазването подсигури 10..

обновено на 05.10.22 в 21:16

Затварят уличката срещу спирката в Черноморец

Улицата между автоспирката в град Черноморец и парка ще бъде затворена за движение на автомобили. Това информират от Община Созопол. От 6 октомври автобусите ще спират на   ул. Дружба №7. Това се налага поради започналите ремонтни дейности по спирката. 

публикувано на 05.10.22 в 16:14