Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 29 юли

| обновено на 29.07.22 в 14:53
Снимка: БГНЕС

Честно да ви кажа, чувствам се облекчен от края на тая парламентарна мъка. Или агония, както някои я кръстиха. Мъката е сега, агонията ще е есента и зимата, както предричат някои експерти. И, обикновено, е за обикновените граждани. Които пак ще излязат виновни, че не са осигурили достатъчно парламентарно мнозинство, че партията хикс или игрек да управлява самостоятелно и мъдро. Или поне самостоятелно. Есента, когато се очаква да са изборите, същите тия граждани ще станат електорални единици и ще бъдат ухажвани. И баш тогава ще им е до ухажване. Ако цените на стоки и услуги продължат да растат, ако се окаже, че няма достатъчно газ, ако се окаже, че хората не могат да си плащат сметките… Тогава искрено ще се зарадват на обещанията за светло бъдеще, които ще слушат един месец. И с радост и ентусиазъм ще тичат до урните. Представяте си го, нали?

Аз не мога и затова продължаваме с предаването „Булевард Демокрация“. До 18 – със Стефан Генчев и с мен, Мариян Иванов.

Ето и акцентите:

-  Чадъри и шезлонги се появиха на див плаж в Несебър. Защо местни жители и хотелиери и днес влязоха в пререкания? Тема с продължение

-  Защо държавното финансиране на общински проекти така и не стигна до общините? За кои дейности отрязаха Община Болярово?

-  В коментарната ни рубрика – какъв ще е ефектът от възможността в Турция да се влиза с лична карта и има ли яснота от кога ще е това?

-  Във времето за култура – покана за „Бургас и морето“. Теглим и петима печеливши от нашата игра, които ще получат покани за конкурса.

-  И още – Мая Манолова обявява антиспекулна кампания пред входа на рафинерията в Бургас. Очаква се нейни симпатизанти да блокират движението по АМ „Тракия“

-  В събота и неделя Созопол е домакин на Международна олимпиада по ментална аритметика за деца

-  И днес – време за спорт, за вълненията на хората от социалните мрежи и за премиерите от големия екран


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във връзка с ВиК ремонт временно се спира движението по ул. „Търговска“

Бургаската улица „Търговска“ (бивша ул. „Комлушка низина“) ще бъде затворена   за движение на пътни превозни средства в участъка от кръстовището с бул. „Захари Стоянов“ до вход-изхода за магазин „Мосю Бриколаж“. Това ще се случи за периода от 19.00 часа на 07.10.2022 год. до 05.00 часа на 08.10.2022 г, както и от 19 часа на 08.10.2022 год. до 05.00..

публикувано на 06.10.22 в 15:30

Лошите новини след преброяването: топим се, намалява работната ръка

Намалява броят на хората в трудоспособна възраст в област Бургас, показват данните от преброяването. Единствената община с положителен прираст в региона е Несебър. Оправданието „не мога да си намеря жена“ не важи за мъжете от областта. В региона на 1 000 жени се падат по 930 мъже. Или, обобщено, има свободни поне 13 820 жени, според..

публикувано на 06.10.22 в 15:13

Осиновителска кампания за кучета тази неделя в Бургас

Осиновителска кампания организира Приютът за безстопанствени кучета на Община Бургас. Инициативата е  под надслов „Любовта няма порода“, а нейни инициатори са Община Бургас и партньорски организации. На 09 октомври, неделя, от 10:00 до 14:00 часа в Морската градина до Пантеона  всеки ще има възможност да се срещне отблизо с харесано от него..

публикувано на 06.10.22 в 14:35

Добрата новина след преброяването: Бургас на второ място по млади жители у нас

Област Бургас е на второ място у нас по най-висок дял на младо население в страната, след региона на Сливен. Това е една от малкото положителни тенденции, на фона на негативните демографски данни, очертали се след последното преброяване.  С 8,5% е намаляло населението на област Бургас „Едната положителна тенденция е, че няма нови..

публикувано на 06.10.22 в 12:54

НАП: Сезонните работници се осигуряват здравно сами

Сезонните работници, които не започват друга работа след приключване на летния сезон или се регистрират на трудовата борса без право на обезщетение, трябва да плащат здравните си осигуровки сами. Срокът за внасяне на здравните вноски е до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят. За целта сезонните работници, както и безработните,..

публикувано на 06.10.22 в 10:48

Асен Меджидиев: Ще има 600 лева към заплатите на РЗИ, но само за октомври (ОБНОВЕНА)

По 600 лева средно увеличение на заплатите, но само за октомври ще получат служителите на Районните здравни инспекции в страната. Това временно решение обяви в Бургас здравният министър д-р Асен Меджидиев: „ Намерихме временно решение за спешната помощ след обещанието преди 15 дни. След като Министерството на здравеопазването подсигури 10..

обновено на 05.10.22 в 21:16

Затварят уличката срещу спирката в Черноморец

Улицата между автоспирката в град Черноморец и парка ще бъде затворена за движение на автомобили. Това информират от Община Созопол. От 6 октомври автобусите ще спират на   ул. Дружба №7. Това се налага поради започналите ремонтни дейности по спирката. 

публикувано на 05.10.22 в 16:14