Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха двама за притежание на наркотици в Слънчев бряг и в Царево

Снимка: Радио Видин

Задържаха двама за притежание на наркотици при полицейски проверки, съобщиха от ОДМВР-Бургас. 

Първата е извършена в района на автогарата в Слънчев бряг. В 34-годишен криминално проявен мъж от старозагорското село Еленино е намерена свивка с метамфетамин. След това в обитаваната от него квартира, разположена в общежитие "Кристал-2", са иззети канабис и метамфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

Втората проверка е извършена в таванско помещение, разположено на ул. "Любен Каравелов" в Царево, обитавано от 29-годишен мъж от Мизия. Там са намерени около 54 гр. марихуана, електронна везна, три стъклени буркани с тъмна течност, реагирала при направения полеви наркотест на "тетрахидроканабинол", плик за тютюн, съдържащ суха тревна маса, реагирала при направен полеви наркотест на "тетрахидроканабинол" и мобилен апарат. Мъжът направил пълни самопризнания. 

Работата по случаите продължава. 

По публикацията работи: Мария Попчева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Христов, кмет на Болярово

Над двойно повече служители ще пазят границата от управлението в Болярово

Над двойно повече служители ще пазят българо-турската граница от управлението в Болярово. Щатът на службата в пограничната ямболска община ще бъде увеличен поетапно от 120 на 300 бройки, съобщи кметът Христо Христов. И сега реално толкова хора осигуряват охраната, когато към назначените се прибавят и командированите от агенцията на Европейския..

публикувано на 25.09.24 в 12:55

Хванаха румънец да шофира с канабис

Румънски шофьор е задържан за денонощие след като е заловен да кара след употреба на наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР. 37-годишният турист е спрян вчера следобед на територията на село Крушевец от служители от Регионалната дирекция "Гранична полиция". Пробата е показала, че шофира с канабис. Автомобилът му е иззет.  Час и половина..

публикувано на 25.09.24 в 09:49

Над 14 500 кутии контрабандни цигари в камион откриха на МП "Лесово"

Над 14 500 кутии контрабандни  цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на Митнически пункт "Лесово", съобщават от там.  Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и..

публикувано на 24.09.24 в 10:18

Заведения за хранене горяха в Несебър и Приморско

Пожар горя в бистро в несебърския квартал "Камелия". Инцидентът е от 19 септември. Сигналът е подаден около 6:00 часа в Районно управление - Несебър.   Огънят е потушен от един противопожарен екип. При извършения оглед е установено, че пожарът е възникнал в кухненското помещение на обекта. Засегнати са покривната конструкция и междинната стена..

публикувано на 24.09.24 в 08:59

Софиянец се удави край Синеморец

Тялото на 68-годишен софиянец е открито край с. Синеморец.  Сигналът е подаден на 19 септември около 11:45 часа в Районно управление - Царево.  Мъжът се е удавил в неохраняемата зона на плаж "Бутамя". Тялото му е откарано за аутопсия в държавната болница в Бургас.  Работата по случая продължава.

публикувано на 24.09.24 в 08:20

Спартакиада на полицаи в подкрепа на децата на загинали техни колеги

В Слънчев бряг започна втората Национална спартакиада на синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Тридневното спортно мероприятие събира всички победители от регионални благотворителни турнири, проведени през годината, като част от традиционната кампания „С обич за децата, в памет на бащите – герои!“ на синдикалната федерация. Целта е да..

публикувано на 21.09.24 в 17:10

МФ с данъчни промени за родители

Родител с права да отглежда детето да има приоритет при данъчните облекчения. Това са промените в Закона за облагането на доходите на физическите лица, предложени от Министерството на финансите. Промените в закона за подоходното облагане се налагат заради казуси, възникнали от практиката, става ясно от мотивите към законопроекта. Тъй като данъчните..

публикувано на 21.09.24 в 15:53