Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Потушен е пожар в къща в Стария Несебър

Снимка: ОД на МВР - Бургас

Пожар е възникнал през нощта в сграда на ул. „Крайбрежна“ в Стария Несебър, съобщават от полицията. Той е потушен от три противопожарни автомобила с десет огнеборци. Към инцидента се отправили и полицейски патрули, които отцепили района, в готовност да евакуират хората от околните сгради.


Изгорели са около 130 кв.м. от покрива на къщата. Предстои извършването на щателен оглед, за да се установят причините за пожара. По първоначални данни вероятно се касае за заспиване с незагасена цигара. По случая е образувано досъдебно производство.


По публикацията работи: Петя Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Христов, кмет на Болярово

Над двойно повече служители ще пазят границата от управлението в Болярово

Над двойно повече служители ще пазят българо-турската граница от управлението в Болярово. Щатът на службата в пограничната ямболска община ще бъде увеличен поетапно от 120 на 300 бройки, съобщи кметът Христо Христов. И сега реално толкова хора осигуряват охраната, когато към назначените се прибавят и командированите от агенцията на Европейския..

публикувано на 25.09.24 в 12:55

Хванаха румънец да шофира с канабис

Румънски шофьор е задържан за денонощие след като е заловен да кара след употреба на наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР. 37-годишният турист е спрян вчера следобед на територията на село Крушевец от служители от Регионалната дирекция "Гранична полиция". Пробата е показала, че шофира с канабис. Автомобилът му е иззет.  Час и половина..

публикувано на 25.09.24 в 09:49

Над 14 500 кутии контрабандни цигари в камион откриха на МП "Лесово"

Над 14 500 кутии контрабандни  цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на Митнически пункт "Лесово", съобщават от там.  Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и..

публикувано на 24.09.24 в 10:18

Заведения за хранене горяха в Несебър и Приморско

Пожар горя в бистро в несебърския квартал "Камелия". Инцидентът е от 19 септември. Сигналът е подаден около 6:00 часа в Районно управление - Несебър.   Огънят е потушен от един противопожарен екип. При извършения оглед е установено, че пожарът е възникнал в кухненското помещение на обекта. Засегнати са покривната конструкция и междинната стена..

публикувано на 24.09.24 в 08:59

Софиянец се удави край Синеморец

Тялото на 68-годишен софиянец е открито край с. Синеморец.  Сигналът е подаден на 19 септември около 11:45 часа в Районно управление - Царево.  Мъжът се е удавил в неохраняемата зона на плаж "Бутамя". Тялото му е откарано за аутопсия в държавната болница в Бургас.  Работата по случая продължава.

публикувано на 24.09.24 в 08:20

Спартакиада на полицаи в подкрепа на децата на загинали техни колеги

В Слънчев бряг започна втората Национална спартакиада на синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Тридневното спортно мероприятие събира всички победители от регионални благотворителни турнири, проведени през годината, като част от традиционната кампания „С обич за децата, в памет на бащите – герои!“ на синдикалната федерация. Целта е да..

публикувано на 21.09.24 в 17:10

МФ с данъчни промени за родители

Родител с права да отглежда детето да има приоритет при данъчните облекчения. Това са промените в Закона за облагането на доходите на физическите лица, предложени от Министерството на финансите. Промените в закона за подоходното облагане се налагат заради казуси, възникнали от практиката, става ясно от мотивите към законопроекта. Тъй като данъчните..

публикувано на 21.09.24 в 15:53