Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 5-ти август

Днес в предаването ще научите:

Кога най-рано ще влязат промените в учебните програми, за които от години се говори колко са важни и наложителни.

Ще станете свидетели на един спор на граждани, живеещи на улица „Цариградска“ 41 и ВиК-Бургас.

Защо много българи избират да прекарат лятото в Созопол, какво ги кара да се връщат всеки път?

Два фестивала в края на тази седмица, за „Мюзик Спайс“ вече чухте, а сега ще научите подробности за феста за екстремен хевиметъл „Sea Of Black”.

В рубриката „Избирам България“ – защо една софиянка избира Бургас.

В социалните мрежи ще погледнем още, в света на спорта, трафик информация и накрая ще отидем на кино.

Ваня Желева е звукорежисьор, новините следи Свобода Атанасова, аз съм Веселин Максимов.

..
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илияна Йотова (архив)

Илияна Йотова от Карнобат: Безумието, войната и руската агресия в Украйна трябва да приключат

"Нашият призив е да се седне на масата на преговорите, защото безумието, войната и руската агресия в Украйна трябва да приключат"  това каза в Карнобат вицепрезидентът Илияна Йотова. Във връзка с енергийната криза тя заяви, че всички правителства трябва да изготвят свой национален план и той да бъде защитен пред европейските институции...

публикувано на 26.09.22 в 16:45

Затварят улица в кв. "Лозово" за ремонт

Тече реконструкция и изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в бургаския кв. „Лозово“.  За целта се въвежда променена временна организация на следния пътен участък: ул. „Кремена“ – в участъка от ул. „Ястребино“ до ул. „Иглика“.  Строително-монтажните дейности стартират от 27.09.22г., вторник, и ще продължат две седмици.

публикувано на 26.09.22 в 16:38
Без ток, кв.„Черно море“ - Бургас

EVN възстанови електрозахранването в крайната част на кв."Черно море"

Възстановено е електрозахранването в крайната част на бургаския квартал „Черно море“ след като бурята на 17 септември удари Бургас. Това отговори говорителят на електроразпределителното дружество  Петър Костадинов на запитване от  БНР Бургас, след подадени сигнали от жители  в засегната зона.  Седмица след бурята част от кв "Черно море"..

публикувано на 26.09.22 в 15:35

Продължават възстановителните дейности в Бургас

Продължават възстановителните дейности в града унищожителния щорм, който премина през Бургас. От Общината съобщават, че са н арязани и извозени по-голямата част от падналите дървета. Те се складират до създаване на организация за раздаването им на социално слаби семейства, социални домове и пенсионерски клубове. Бурята над Бургас нанесе..

публикувано на 26.09.22 в 14:35

Булевард Демокрация на 26-ти септември

Темите в предаването днес: Служители на РЗИ протестираха днес, те настояват за увеличение на заплатите, ще чуете коментарите на работещите в бургаската инспекция. Карнобат празнува днес, очаква се вицепрезидентът Илияна Йотова да пристигне този следобед, за предизвикателствата пред общината, разговор на Нина Рангелова с кмета Георги Димитров...

публикувано на 26.09.22 в 14:30

Проблеми със секачите бавят зареждането с дърва в Карнобат

Заради проблеми с дървосекачите, в Карнобат едва около половината от местното население е осигурено с дърва . 12 000 кубика са предвидени за жителите, социалните, здравните и учебните заведения.  Уверенията на Горското стопанство са, че ще успеят да заредят с дърва хората и учрежденията до началото на сезона. Скъпата газ пък принуди детските..

публикувано на 26.09.22 в 13:11

Общинските съветници в Камено против изграждането на парк за кремация

Общинските съветници в Камено гласуваха против и зграждането на парк за кремация и урнополагане в града. Докладната записка бе подкрепена с пълно мнозинство на тридесет и четвъртото заседание на Общинския съвет в Камено. Протест в Камено срещу проект за крематориум /ОБНОВЕНА/ Предложението е внесено от председателя Радослав Балтаджиев,..

публикувано на 26.09.22 в 12:57