Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 8-ми август

Днес ви предстои да слушате:

Продължила тема от сутринта за драстичния скок на дървата за огрев. Къде има, къде няма, песимистични или оптимистични са прогнозите.

Какви мерки ще вземат в Германия, за да се справят с енергийния недостиг, очертаващ се през и след есента – в коментарната ни рубрика.

На концерт, на изложба или другаде довечера? За това ще разгледаме за вас културния афиш.

„Воден“ ще наречем условно последния час от нашата среща: как Мая Манолова от „Изправи се.БГ“ ще подаде жалба до Върховна админинстративна прокуратура заради 60%-ното покачване цената на кубик в Бургас и за продължаващите проблеми с водоснабдяването на Поморие.

Всичко това, плюс спорт, социални мрежи, трафик информация и за финал – рубриката ни за технологии  и джаджи „точка.ком“.

Звукорежисьор е Стефан Генчев, новините ще научавате от Десислава Златева, водещ е Веселин Максимов.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илияна Йотова (архив)

Илияна Йотова от Карнобат: Безумието, войната и руската агресия в Украйна трябва да приключат

"Нашият призив е да се седне на масата на преговорите, защото безумието, войната и руската агресия в Украйна трябва да приключат"  това каза в Карнобат вицепрезидентът Илияна Йотова. Във връзка с енергийната криза тя заяви, че всички правителства трябва да изготвят свой национален план и той да бъде защитен пред европейските институции...

публикувано на 26.09.22 в 16:45

Затварят улица в кв. "Лозово" за ремонт

Тече реконструкция и изграждане на водопроводна и канализационна мрежа в бургаския кв. „Лозово“.  За целта се въвежда променена временна организация на следния пътен участък: ул. „Кремена“ – в участъка от ул. „Ястребино“ до ул. „Иглика“.  Строително-монтажните дейности стартират от 27.09.22г., вторник, и ще продължат две седмици.

публикувано на 26.09.22 в 16:38
Без ток, кв.„Черно море“ - Бургас

EVN възстанови електрозахранването в крайната част на кв."Черно море"

Възстановено е електрозахранването в крайната част на бургаския квартал „Черно море“ след като бурята на 17 септември удари Бургас. Това отговори говорителят на електроразпределителното дружество  Петър Костадинов на запитване от  БНР Бургас, след подадени сигнали от жители  в засегната зона.  Седмица след бурята част от кв "Черно море"..

публикувано на 26.09.22 в 15:35

Продължават възстановителните дейности в Бургас

Продължават възстановителните дейности в града унищожителния щорм, който премина през Бургас. От Общината съобщават, че са н арязани и извозени по-голямата част от падналите дървета. Те се складират до създаване на организация за раздаването им на социално слаби семейства, социални домове и пенсионерски клубове. Бурята над Бургас нанесе..

публикувано на 26.09.22 в 14:35

Булевард Демокрация на 26-ти септември

Темите в предаването днес: Служители на РЗИ протестираха днес, те настояват за увеличение на заплатите, ще чуете коментарите на работещите в бургаската инспекция. Карнобат празнува днес, очаква се вицепрезидентът Илияна Йотова да пристигне този следобед, за предизвикателствата пред общината, разговор на Нина Рангелова с кмета Георги Димитров...

публикувано на 26.09.22 в 14:30

Проблеми със секачите бавят зареждането с дърва в Карнобат

Заради проблеми с дървосекачите, в Карнобат едва около половината от местното население е осигурено с дърва . 12 000 кубика са предвидени за жителите, социалните, здравните и учебните заведения.  Уверенията на Горското стопанство са, че ще успеят да заредят с дърва хората и учрежденията до началото на сезона. Скъпата газ пък принуди детските..

публикувано на 26.09.22 в 13:11

Общинските съветници в Камено против изграждането на парк за кремация

Общинските съветници в Камено гласуваха против и зграждането на парк за кремация и урнополагане в града. Докладната записка бе подкрепена с пълно мнозинство на тридесет и четвъртото заседание на Общинския съвет в Камено. Протест в Камено срещу проект за крематориум /ОБНОВЕНА/ Предложението е внесено от председателя Радослав Балтаджиев,..

публикувано на 26.09.22 в 12:57