Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Тихомир Янакиев: Няма да има проблем с доставката на дърва в Созопол

| обновено на 11.08.22 в 08:45


Проблемът с доставката на дърва за огрев в община Созопол се очаква да бъде разрешен за предстоящия отоплителен сезон. Миналата година в някои части на морската община имаше забавяне и част от жителите получиха дървата си в началото на януари. Основната причина беше липсата на дървосекачи, но и констатирани нередности при адресите за доставка.

„Към настоящия момент повече от 50 % от населението вече е снабдено с дървесина. Със сигурност до края на септември ще бъдат снабдени абсолютни всички населени места с изключение на Созопол и Черноморец. Там снабдяването започва от 1 октомври. Заявките са направени, знаем колко количества са необходими за местното население. Тази година има много по-сериозен интерес. За нашето общинско предприятие „Озеленяване и гори“ е малко притеснително, защото нямаме толкова много гора, която да можем да експлоатираме, но засега според нашите изчисления ще се справим“, обяsни кметът Тихомир Янакиев. 

Той допълни, че вече има села в общината като Крушевец, където населението вече е снабдено на 100 % с дърва. Тази година са заявени около 2000 куб. м. дърва повече.

Не се предвижда повишаване на цените на дървата за местното население. „В община Созопол има две цени.  Едната е до 4 куб.м. за нуждите на местното население. Тя е на цена 49 лв., а другата е на свободна продажба в размер на 65 лв. Респективно имаме и цени за техническа дървесина. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Промяна в движението по пътя Ветрен-Бургас в понеделник

Демонтаж на стария селскостопански надлез в района на новоизградената детелина на пътя Ветрен-Бургас ще бъде извършена в понеделник, съобщиха от Общината.  Поради тази причина в периода от 10:00 ч. в понеделник до 16:00 ч. на 20 октомври ще бъде въведена временна организация на движението. Автомобилите ще се движат по новоизградените платна в двете..

публикувано на 07.10.22 в 15:51

Булевард Демокрация на 7-ми октомври

Темите в предаването : Трафикът на хора, пране на пари и киберпрестъпленията бяха сред акцентите на двудневен работен семинар в Поморие. Там бе и главният прокурор Иван Гешев. Подробности от Свобода Атанасова. Как ще се финансират НПО, среща се проведе в Бургас, предложенията обобщава Нина Рангелова. Позицията на Продължаваме промяната за..

публикувано на 07.10.22 в 14:20

Ремонтират символа на Сливен - Часовниковата кула

До края на следващата седмица, при добри атмосферни условия, се очаква да бъде завършен ремонтът най-високата часовникова кула в България, тази на сградата на община Сливен. Това обявиха от групата алпинисти, която освежава фасадата. От общината съобщиха, че обмислят в бъдеще тя да стане част от атракциите на града и да има контролиран достъп до..

публикувано на 07.10.22 в 14:19

Първа копка на новата спирка в Черноморец

Официален старт ще бъде даден на строителството на новата модерна автоспирка в град Черноморец. Това ще се случи на  10.10.2022 г. от 14:00 ч. Очаква се на събитието да присъстват кметовете на община Созопол и град Черноморец Тихомир Янакиев и Росен Деспов, общински съветници, представители на фирмата строител и жители на града. Черноморец..

публикувано на 07.10.22 в 12:46
архив

Затварят за месец улици в "Лозово" и "Долно Езерово"

Продължава реконструкцията на водопроводна и канализационна мрежа в кварталите „Лозово“ и „Долно Езерово“. За целта се въвежда промяна в организацията на движение по улици в "Лозово" и "Долно Езерово".  Строително-монтажните дейности стартират днес и ще продължат един месец. Частично ще бъде затворено движението в кв. „Лозово“ по кръстовището ул...

публикувано на 07.10.22 в 11:54

Болницата грейва в зелено по повод Европейския ден на донорството

Бургас ще се присъедини към Националната кампания, посветена на Европейския ден на донорството – 8 октомври. Тя се организира от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съвместно с пациентски организации, лечебни заведения и Община Бургас. В 19.15 часа на 8 октомври, събота, сградата на УМБАЛ Бургас ще светне в зелено по повод Европейския ден на..

публикувано на 07.10.22 в 11:46

Бургазлии: Правим в момента зимнина, но цените на зеленчуците са високи

Зеленчуци за зимнина се купува основно в момента на Централния пазар „Краснодар“. На сергиите има и ценово разнообразие, но не такова е и от хора, които купуват, споделят търговци. Около 2 лева за килограм се търгуват картофите, лука и морковите. Доматите са от 3 до 5 лева. Според търговци с всеки изминал ден има все по-малко..

публикувано на 07.10.22 в 08:25