Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Георгиев: Освободен съм от поста председател на УС на ЮИДП ДП Сливен от служебния министър на земеделието

Йордан Георгиев в личен пост във фейсбук съобщи днес, че със заповед на служебния министър на земеделието е освободен от поста председател на Управителния съвет на ЮИДП ДП Сливен. Той благодари за съвместната работа на екипите в последните 4 месеца, в които е заемал този пост:


“Това бе очаквано предвид провежданата от служебния кабинет политика. За четирите месеца, в които заемах поста опознах хората, които работят в системата на горите, запознах се с много от проблемите, опитахме се да решим заедно някои от тях. Започнахме заедно много проекти за доброто на предприятието и неговите поделения. Искрено се надявам те да бъдат продължени и довършени от ръководството. Ще продължа да им помагам със своите компетенции и контакти! Главното, което разбрах и най-отговорно искам да заявя: Българските лесничеи работещи в системата на държавните предприятия обичат гората и полагат огромни усилия в нейното запазване! От все сърце им желая най-вече здраве и успехи, желая им да удържат в своята битка за българската гора, да удържат атаките на псевдо политици и популисти, които се опитват да ги злепоставят пред българското общество! Благодаря ви за съвместната работа! Най-доброто предстои!“, написа още той. 



По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Алберта Алкалай: Хубаво е да се вслушаме в гласа на младите

 Бургас беше домакин на Международния младежки литературен фестивал "Приятелство – език и спасение", който се проведе за трети път. Негов организатор е Центърът за еврейско-българско сътрудничество"Алеф".Основен акцент в него беше награждаването на победителите в единадесетото издание на Международния литературен ученически конкурс "..

публикувано на 03.06.24 в 18:45
Димитър Главчев

Димитър Главчев за Сребреница: Вероятно ще има проверка за изтичането на документи от МВнР

"Надявам се редовно правителство да определи представителят на България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон", каза в Малко Търново служебният премиер Димитър Главчев. Той и четирима министри от кабинета обсъдиха с новия турски посланик Мехмет Уянък бъдещото разширение и модернизирани на 3- те български пункта по границата ни с южната ни..

публикувано на 03.06.24 в 16:59

Представиха проекта за ремонт на зала "Младост" и пространството около нея

7 милиона лева ще струва ремонта на спортната зала „Младост“. Проектът предвижда и облагородяване на прилежащото пространство. Дейностите се очаква да започнат в средата на лятото. Те се реализират по проект, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие от Европейската инициатива за градовете, насочена към финансиране на иновативни..

обновено на 03.06.24 в 15:54

Стартира кандидат-студентската кампания в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Стартира кандидат-студентската кампания на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас. Документи могат да се  подават до 28 юни в Учебно-информационния център на Университета. Девет са новите специалности, за които може да кандидатстват бъдещите студенти. При „професионален бакалавър“ това са: „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и..

публикувано на 03.06.24 в 15:19

Изплащането на пенсиите започва на 7 юни

Изплащането на пенсиите през юни т.г. чрез пощенските станции ще започне на 7 юни (петък) и ще завърши на 20 юни (четвъртък).  Това съобщи националният осигурителен институт. Преводите на сумите за юнските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени също на 7 юни. Датата за изплащане на..

публикувано на 03.06.24 в 13:35

От 1-ви юли ваучерите за храна ще бъдат само електронни

Остава по-малко от месец до изтичането на преходния период, в който работещите могат да получават ваучерите си за храна - и на хартия, и в електронен вариант. От 1-ви юли те ще бъдат само електронни. За БНР главният секретар на Асоциацията на операторите на ваучери за храна в България Таня Обущарова обясни, че търговците ще продължат да приемат..

публикувано на 03.06.24 в 12:23

Служебният премиер и посланикът на Турция у нас ще посетят ГКПП "Малко Търново"

Служебният премиер Димитър Главчев и посланикът на Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък ще посетят днес ГКПП "Малко Търново", съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Двамата обсъдиха по-рано на работна среща тежкия трафик, задръстванията и необходимостта от разширяване на граничното съоръжение. В огледа ще се включат още министрите на вътрешните..

публикувано на 03.06.24 в 08:34