Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Дупка на „Оборище“ изнерви местни жители

Община Бургас затвори шахтата на мобилен оператор преди крайния срок

Община Бургас затвори шахтата преди крайния срок
Снимка: Веселин Максимов

Дупка на бургаската улица „Оборище“ 58, появила се преди няколко месеца, изнерви живеещите в близките кооперации. За нея съобщи в БНР-Бургас домоуправителят на блока в номер 56 Сурен Анмахян. В началото тя била с малки размери, но с течение на времето станала голяма и заплашвала в нея да изпаднат минувачи и спиращи в района автомобили.

Проверка на Община Бургас след нашата намеса показа, че на мястото е силно нарушена плоча на шахта, собственост на фирма за мобилни комуникации. От центъра за административни услуги „Приморие“ коментираха, че преди седмица е дадено предписание до седем дни проблемът да бъде отстранен. Шахтата беше затворена от общината преди крайния срок и на мястото всичко е наред. 

Чуйте звуковия файл

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургаските съветници решиха да се проучат възможни терени за гробище за домашни любимци

Общинската администрация на Бургас трябва  предостави за съгласуване с Областната дирекция по храните варианти на терени за обособяване на гробище за домашни любимци. Решението е на бургаските съветници. С него те дават възможност да се създаде зона и правила за загробване на животни. Зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска поясни: "Ние..

публикувано на 29.11.22 в 17:10

Трима души пострадаха в катастрофа между кола и катафалка (обновена)

Трима души са пострадали в катастрофа между катафалка и лек автомобил. Инцидентът е станал около 15:15 часа днес на изхода от автомагистрала Тракия в посока Бургас при ръкава за включване в пътя Ветрен - Бургас, каза за БНР Бургас говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева. 25-годишният шофьор на автомобила и приятелката му са пострадали при..

публикувано на 29.11.22 в 16:30

"Булевард Демокрация" - на 29 ноември

Помните ли как приветствахме с възторженост новината, че купуваме медицински хеликоптери? Най-накрая. Ако не помните – така беше. Ако помните – не беше съвсем така. Защото едно е да искаш, друго е да можеш, а съвсем различно – да го направиш. Е, великата поръчка за закупуването им се сгромолясала и е прекратена, защото… парите не стигали...

публикувано на 29.11.22 в 15:01

Ще продължи почистването на нелегалните сметища в Странджа

Ще продължи почистването на нерегламентираните сметища образувани от големия мигрантски поток в Странджа планина. След като бяха събрани около 30 тона битови отпадъци от местността "Кална нива", сега предстои тяхното извозване, за да не плащат жителите на Малко Търново по-висока такса смет.  Над 30 тона отпадъци от мигранти бяха..

публикувано на 29.11.22 в 11:58

Общинският съвет в Бургас прие промени за движението с ел. тротинетки

С 37 гласа "за", 4-ма "въздържали се" и 1 "против" бяха одобрени промени в общинска наредба, с която се регламентира придвижването с електрически тротинетки.   Ще се извършва строг контрол на преминаващите през пешеходните зони, където карането е забранено. Бургаският общински съвет ще подеме инициатива за изменения на национално ниво на..

публикувано на 29.11.22 в 11:26

Ученик пострада в автобус на градския транспорт в Бургас

16-годишен ученик пострада в автобус на градския транспорт. Инцидентът е  станал тази сутрин по линия номер 11 в района на булевард „Демокрация“ след Трета поликлиника. Извикана е линейка и момчето е прегледано. На мястото има и полиция. Според пътници, свидетели на инцидента, в автобуса е било хлъзгаво заради дъжда, а пострадалият не се е..

публикувано на 29.11.22 в 09:55