Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Булевард Демокрация на 31-ви август

Снимка: БГНЕС

Сякаш има някаква символика в днешния 31 август. В последния ден на лятото стана ясно коя партия с коя бюлетина ще се пробва за Народното събрание, символично начало на политическата есен. А мъдрите стари хора казват, че когато в името на един месец има буквата „р“, не е много за хвалене. След месец и малко повече ще се хвалим с ново правителство или ще набираме инерция за нови избори.

Днес си отиде една епоха в политиката, скърбим за смъртта на Михаил Горбачов – хвален от почти целия свят и силно мразен от своите и от правоверните комунисти. Тези, които сме носили значки „I like Mike” („Харесвам Майк“) с неговия лик отлично помним какво стори той в началото на 90-те.

Темите днес:

Ще погледнем каква реколта от грозде очакват в Руен, след като през пролетта лозята бяха попарени от слана.

Слушателски сигнал ни отведе на улица „Оборище“ в Бургас, където един проблем беше решен почти светкавично след нашата намеса.

Колко и кои партии и коалиции в Бургаски многомандатен избирателен район ще се борят за вашето внимание през следващите няколко седмици ще разберем от председателя на местната Районна избирателна комисия Михаил Хаджиянев.

Център за деца-аутисти заработи днес в Бургас, къде се намира и каква ще е неговата дейност, ще научите след 17.00 часа.

Болярово си партнира с още 40 малки общини от седем страни по проект за „умни исторически селища“, днес там се събраха представители от цяла Европа, ще ви заведем на срещата.

Освен всичко това, традиционните спорт, културен афиш, трафик информация и новини в минало време.

Звукорежисьор е Алекс Пенев, новините ще научавате от Мария Попчева, аз съм Веселин Максимов.

БНР подкасти: